Gazeteciler için teşekkür mektubu

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler için teşekkür mektubu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 00:00

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İran’da geçen 10 Ekim’den beri tutuklu olan 2 Alman gazetecinin serbest bırakılıp ülkelerine dönmesini sağladığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür mektubu gönderdi.

Wulff’un dün Çankaya Köşkü’ne ulaşan mektubunda şu ifadeler yer aldı: “İki Alman gazeteciyi kurtararak Almanya’ya çok büyük bir dostluk yardımında bulundunuz. Bir gün Türkiye’nin de yardıma ihtiyacı olursa ben de elimden geleni yapmaya hazırım. Size dostluk ve yardımlarınız için müteşekkirim.”
Gül’ün geçen hafta İran’a yaptığı ziyarette, Almanya’da pazar günleri yayımlanan “Bild am Sonntag” gazetesinde çalışan Marcus Hellwig ve Jens Koch’un serbest bırakılmasını sağlamak da gündeminde yer aldı. Wulff, ziyaret öncesi Gül’ü telefonla arayarak İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’dan gazetecilerin serbest bırakılmasını istemesini rica etti. Ahmedinejad da Gül’e gazetecilerin serbest bırakılacağı sözünü verdi. Gül Türkiye’ye döner dönmez Tebriz Cezaevi’nde tutuklu olan gazeteciler toplam 73 bin Euro para cezası karşılığında serbest kaldı. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle geçen Pazar günü özel bir uçakla Tahran’a giderek 2 gazeteciyi teslim aldı ve Almanya’ya getirdi. 2 gazeteci, zina yaptığı gerekçesiyle o dönem recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’nin oğlu ve avukatı ile röportaj yapmak üzere İran’a gitmişti. Alman gazeteciler turist vizesiyle bulundukları İran’da, gazeteci olarak görev yapmaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!