3 Türk fırkateyni daha Akdeniz'de

Güncelleme Tarihi:

3 Türk fırkateyni daha Akdenizde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 09:54

LİBYA’da Kaddafi yönetimine karşı başlayan ayaklanmanın kanlı silahlı çatışmalara dönüşmesi, Kaddafi yanlıları ile bazı askerlerin de direnişçilerin üzerine ateş açması sonucu yaşanan kaos nedeniyle bu ülkedeki yaklaşık 30 bin Türk vatandaşının tahliyesi için tedbir olarak Donanmamız da devreye sokuldu.

Haberin Devamı

3 BİN TÜRK FERİBOTLA DÖNÜYOR

160 TÜRK CERBE ADASI'NDA

SAMSUN VE ANKARA GEMİLERİ DEVREDE

Hem Libya olayları, hem İran’ın Suriye’ye gitmesi için iki savaş gemisini Süveyş Kanalı’na yönlendirmesi nedeniyle, bazı Nato ülkelerinin de bölgeye savaş gemisi göndermekte olduğu öğrenildi.

Bu ülkede mahsur kalan Türklerin getirilmesi için gönderilen İstanbul Deniz Otobüsleri’ne (İDO)’ya ait ’Osman Gazi ve ’Orhan Gazi feribotlarından sonra. "Gelibolu” Fırkateyni’nin refakatinde yola çıkarılan Donanma Komutanlığı’nın "İskenderun" adlı lojistik gemisi yola çıkarılmıştı.

3 FIRKATEYNİMİZ DAHA AKDENİZ'DE

Libya’nın limanlarını da kapattığını açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca, bölgeye terbir olarak 3 fırkateyn daha gönderilmesinin kararlaştırıldı. Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Üssü’nde bulunan "Oruç Reis" Fırkateyni’nin yanı sıra Aksaz’dan da ayrıca iki fırkateynimiz hazırlıklarını tamamlayarak Akdeniz'e açıldı.

Fırkateynlerimizin, olası saldırı ve karışıklıklara karşı caydırıcı güç olarak helikopter, SAS ve SAT timleri ile ”Savaş yükü” olarak adlandırılan cephane dahil tam ikmal yaparak yola çıktığı, Akdeniz’de sürekli koruma ve kollama görevi yapacakları öğrenildi.

Olası gelişmelere karşı Türk Donanması’na bağlı savaş gemilerinin yanı sıra bazı NATO ülkelerinin de hem Libya olayları, hem de İran’ın iki savaş gemisini Suriye’ye gitmek üzere Süveyş kanalına yönlendirmesi nedeniyle Akdeniz’e göndermekte olduğu gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ: “DONANMANIN FERİBOTU YOLDA”

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk  vatandaşlarının tahliyesi için Donanmaya ait bir feribotun da yola çıktığını,  feribotun 24 Şubat öğleden sonra Libya'ya ulaşacağını duyurdu.

Duyuruya göre, bin 500 yolcu kapasiteli bu geminin de Derne ve Sirte şehirlerinde mahsur kalan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirmesi planlanıyor.

VALİ ŞAHİN İNCELEMELERDE BULUNDU

Haberin Devamı

Libya’da yaşanan karışıklık nedeniyle Türk vatandaşlarını tahliye edecek Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının geleceği Marmaris limanında Muğla Valisi Fatih Şahin incelemelerde bulundu.

Şahin, burada yaptığı açıklamada, 500 kişilik ekiple çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Libya’da bulunan 25 bin Türk vatandaşının bir bölümünün denizyoluyla aralıklı olarak Marmaris’e geleceğini belirten Şahin, "Geceyarısından sonra ilk 1200 kişilik kafile geliyor. Gece saat 03.00 civarında da 1250 kişilik ikinci kafile gelecek" dedi. Getirilecek Türk vatandaşları için konaklama tesislerinin açtırıldığını anlatan Şahin, "İsteyen buralarda bizim misafirimiz olarak kalabilecek. İsteyenler de anında otobüslerle kendi memleketlerine gönderilecek. Başbakanlıktan bize her türlü maddi destek sağlandı. Marmaris’teki bütün sivil toplum kuruluşları ve belediyeler de teyakkuz halinde. Türk vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Şahin’in incelemelerine Kaymakam Serdar Polat, Türk Kızılayı Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, Marmaris Sağlık Grup başkanı Koray Güneş, Marmaris Liman İşletme Anonim Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay, sahil güvenlik ve emniyet yetkilileri katıldı.

TAV ÇALIŞANLARI YURDA DÖNDÜ

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!