Yağışlar hafta boyunca etkili olacak

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar hafta boyunca etkili olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 09:02

Türkiye, bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlar, batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde etkili olacak, hava sıcaklığı ise hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye, sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek ve yağışlar, batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde etkili olacak. Hava sıcaklığı bugün ve yarın kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artarak hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

BUZLANMA VE DON

Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Zonguldak ve Bartın çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale ile İstanbul’un Avrupa Yakasında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzincan, Bingöl ve Tunceli’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Yurdun doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YAĞIŞLAR TÜRKİYE GENELİNDE ETKİLİ OLACAK

Haberin Devamı

Yarın Türkiye geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Balıkesir, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl, Elazığ ile İstanbul’un Avrupa Yakasında kuvvetli olmak üzere yağmur, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde olacak. Rüzgar ise Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

YAĞIŞLAR HAFTA SONU DA ETKİLİ OLACAK

Perşembe günü doğu bölgelerde görülecek yağışlara ilave olarak batı kesimler Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlı hava Cuma günü ve hafta sonunda da ülke genelinde etkisini sürdürmeye devam edecek.

YAĞIŞ VE ÇIĞ’A DİKKAT

Meteoroloji ayrıca, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Marmara’nın batısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli yağışın ve hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda görülebilecek çığın neden olabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava duru şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; akşam saatlerinde Avrupa yakasında, gece saatlerinde Anadolu yakasında kuvvetli olacak.(9)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu.(8)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.(13)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(17)

Haberin Devamı

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(9)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı.(3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde yağmurlu.(14)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava duru şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, kıyı kesimleri ile güneyi yer yer sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimlerinde (İzmir, Aydın, Muğla) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

Haberin Devamı

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden bölgenin batısı (Antalya, Isparta, Burdur) ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmurlu, Bolu ve Kastamonu'nun yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Haberin Devamı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat, Ordu ve Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısı, gece saatlerinde kuzey ve batısı ile Muş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısı yağmurlu geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!