ABD Büyükelçiliği'nden Türklere Green Card uyarısı

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçiliğinden Türklere Green Card uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 10:29

ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü, son zamanlarda artan sahte Green Card e-mailleri ile ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Green Card çekilişine katılan Türk vatandaşlarını sahte e-mailler konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Amerikan Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümünün son zamanlarda Amerikan Dışişleri Bakanlığı adına gönderilen sahte elektronik postalar konusunda uyarıda bulunduğu açıklamada şöyle denildi:

"Yeşil Kart (Green Card) çekilişi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bir bildiriyi yayınlamıştır. Bildiride, göçmenlik kurasını kazandığınıza dair bildirimler, elektronik posta yoluyla gönderilmemektedir. Green Card ya da göçmen vizesi kazandınız konulu elektronik postalar gerçek değildir. Çekilişe katıldığınızda size verilen takip numarası ile başvurunun sonucunu http://www.dvlottery.state.gov/esc adresinden kontrol edebilirsiniz. Başvuruyu özel bir şirket ya da kişi aracıliğıyla yaptıysanız lütfen aracınızdan başvuru takip numaranızı talep ediniz."

"GÖÇMENLİK STATÜSÜ ABD’YE GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA KAZANILIR"

Yapılan açıklamada www.dvlottery.state.gov Yeşil Kart (Green Card) çekilişine başvurmak için tek resmi web sitesi oldığu belirtilerek, "Başvuru tamamen ücretsizdir. Yeşil Kart (Green Card) çekilişini kazanmak, başvuru sahiplerine sadece göçmen vizesine başvurma hakkı kazandırır. Göçmen vizesi onaylanıp Amerika’ya giriş yapan kişiler Amerika’da göçmenlik statüsü kazanırlar" denildi.

"UZANTISI ‘GOV’ OLAN MAİLLER AMERİKAN HÜKÜMETİNE AİT"

ABD konsolosluk yetkilileri, "Sadece uzantısı 'gov' olan elektronik posta adresleri Amerikan Hükumeti’ne aittir. Uzantısı 'com', 'net' olan hiçbir elektronik posta adresi ABD Dışişleri Bakanlığı’na ya da ABD Büyükelçiliği’ne ait değildir. Lütfen size ulaşan elektronik posta adreslerinin sonundaki uzantılarına dikkat ediniz. İnternet dolandırıcılığı hakkında şikayette bulunmak için Amerikan Federal Ticaret Komisyonu tarafından oluşturulan http://www.econsumer.gov/english/ web sitesini ya da veya FBI’ın İnternet Suçları Şikayet Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen http://turkey.usembassy.gov/diversity_visa_program.html sitesini ziyaret ediniz" uyarısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!