Hasdal ziyareti gayet doğal

Güncelleme Tarihi:

Hasdal ziyareti gayet doğal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Balyoz Darbe Planı davasında tutuklanan subayların, komutanlar tarafından ziyaret edilmesini eleştirenlere tepki gösterdi.

Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve beraberindeki bazı kuvvet komutanlarının, 30 civarındaki general ve amiral olmak üzere 100’den fazla subayın tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi’ni ziyaretlerinin bir meslek dayanışması çerçevesinde görülmesi gerektiğini ve gayet doğal olduğunu söyledi.

Başka kim edecek?

Çiçek, “Genelkurmay Başkanı ziyaret etmeyecek de başkası mı ziyaret edecek. Kurumdan bu kadar kişi tutuklanmış, hapse atılmış. Ziyaret etmek sorumluluğudur. Kendisinden beklentilerin karşılığıdır. Niye ziyaret etti diye eleştirenler, haksız. Gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ı nasıl cezaevinde ziyaret ettiyse, Orgeneral Koşaner’de bu ziyareti yapar, gayet doğaldır. Bu Balbay, Özkan ziyaretinde olduğu gibi meslektaş dayanışmasıdır“ dedi. Çiçek, Hürriyet’in, “Basında ve bazı çevrelerde komutanların Hasdal ziyareti eleştiriliyor” sorusuna yönelik şu açıklamaları yaptı: “Neticede Türk Silahlı Kuvvetleri’nden önemli mevkilerde bu kadar kişi tutuklanmış o kurumun başındaki isim de Genelkurmay Başkanı’dır. Başka kim ziyaret edecek ki? Ziyaret etmesinden daha doğal ne olabilir. Bu kadar rütbeli şahıs içeride. Bunların aileleri, çocuğu çoluğu anası babası var. Merak edebilirler. Komutanı merak ediyoruz diyebilirler. Başlarındaki kişi olarak komutanları olarak bu insanların merakını gidermek üzere tabi ki ziyaret edecek. Hukukta ‘masumiyet karinesi’ diye bir kavram var. Evet ciddi suçlamalarla karşı karşıyalar. Ama henüz suçlulukları kanıtlanmamış, hüküm giymemişlerdir. Şimdi bu saatte çıkıp kim ‘hayır ben biliyorum bunları suçlu ya da suçsuz’ diyebilir. ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!