Çalınan güneş tanrısı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çalınan güneş tanrısı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 11:34

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, Antik Knidos Kenti kazıları sırasında ortaya çıkan ve belediye hizmet binası önünde açıkta sergilenen Roma Dönemi’ne ait, üzerinde ’Güneş Tanrısı’ Medusa başı motifi bulunan 2 bin yıllık mermer tarihi eserin 20 gün önce çalındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine harekete geçen polis, olayla ilgili 1’i Düzce’de, 2’si Datça’da olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı. Çalındıktan sonra kırıldığı ortaya çıkan Medusa başı Düzce’nin Esençam Köyü Hecinler Mevkii’ndeki bir evin bahçesinde gömüldüğü yerden çıkarılarak Datça’ya getirildi.

Datça Belediye Başkanlığı’nın 16 Şubat’ta Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine harekete geçen polis, belediye binası önündeki Medusa başının yaklaşık 20 gün önce Datça’da oturan 20 yaşındaki Onur Güney ve 19 yaşındaki Altuğ Çelik tarafından çalındığını, 28 yaşındaki Murat Tekin tarafından da Düzce’ye götürüldüğünü tespit etti. Güney ve Çelik, Datça’da polis tarafından gözaltına alındı. Onur Güney polise verdiği ifadesinde Medusa başını Düzce’ye götüren kişinin üvey dayısı Murat Tekin olduğunu söyledi. Bunun üzerine Datça Emniyet Amirliği’nden bir ekip 18 Şubat Cuma günü, yanlarına Onur Güney’i de alarak Düzce’ye gitti. Güney’in yanında polisin bulunduğundan haberi olmayan Murat Tekin buluşma yerine geldiğinde yakalanarak gözaltına alındı. Çalıntı Medusa başı, Düzce’nin Esençam Köyü Hecinler Mevkii’nde Murat Tekin’e ait bir evin bahçesinde toprağa gömülü halde bulundu.

Murat Tekin, polise verdiği ifadesinde, askere gidecek olan yeğeni Onur Güney’yi ziyaret için bir süre önce Datça’ya geldiğinde, belediye binasının önünde bazı tarihi eserlerin açıkta sergilendiğini gördüğünü söyledi. Yeğeni Güney, Medusa başını gösterip para edeceğini söyledikten sonra Datça’dan ayrıldığını anlatan Murat Tekin, hırsızlık olayını kabul etmedi. Tekin yeğeninin bir arkadaşı ile heykeli belediyenin önünden alıp otların arasına sakladığını telefonda söylemesi üzerine tekrar Datça’ya gelip Medusa başını aldığını anlattı. Medusa başı, yanında getirdiği bavula sığmadığı için, yeğeni ile her 2 tarafından balyozla kırdığını polise anlatan Murat Tekin daha sonra bir otobüsle Düzce’ye götürüp evinin bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Altuğ Çelik ve Onur Güney hakkında açıktan hırsızlık ve tarihi niteliğe sahip esere zarar vermek, Murat Tekin hakkında da tarihi eser alıp satmak ve zarar vermek suçlarından işlem yapıldı. Adliye sevkedilen 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!