Anıtkabir zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabir zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 00:00

Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin (TESUD) öncülüğünde, Balyoz davasında tutuklanan askerlerin aileleri ve onları destekleyen binlerce kişi dün Anıtkabir’deydi.

Haberin Devamı

ASKER EŞLERİ ANITKABİR'DE / FOTO GALERİ

ASKER EŞLERİ ANITKABİR'E ÇIKTI / WEB TV

Aslanlı Yol’dan Harbiye Marşı eşliğinde mozoleye kadar yapılan yürüyüşte, “Orduya uzanan eller kırılsın”, “Tayyip sonun Mübarek olsun” sloganları atıldı. Eski 1’inci Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ve bazı komutan eşlerinin de katıldığı yürüyüşün ardından, TESUD Genel Başkanı Melih Tunca, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

Asimetrik savaş

“TESUD üyeleri olarak Silahlı Kuvvetlerimize karşı yürütülmekte olan asimetrik savaşın etkilerini her geçen gün ailelerimiz ile birlikte derin bir üzüntü içerisinde görüyor, yaşıyor ve esefle karşılıyoruz. Afyonkarahisar’da 31 Temmuz 1920 tarihinde subaylara hitaben yaptığınız konuşmada, ‘Orduyu imha etmek için mutlaka ordunun ruhu olan subayları mahvetmek, aşağılamak lazımdır’ diyerek, ‘Şahsi ve özel hayatları itibarıyla da subaylar fedakârlar sınıfının en önünde bulunmak mecburiyetindedirler’ direktifini vermiş, ‘Hayatında bir an olsa bile subaylık yapmış subaylık izzeti nefsini şerefini duymuş, ölümü küçümsemiş bir insan hayatta iken kendisine reva görülen muamelelere katlanamaz. Onun yaşamak için bir çaresi vardır. O da şerefini korumaktır’ emrini vermiştiniz. Size ve milletimizi bu güç şartlar altında layık olmanın inancı ve gayreti içerisindeyiz.”

Desteğe teşekkür

Komutan eşleri de yaptıkları açıklamalarda, mücadelelerinin devam edeceğini ifade ederek, destek verenlere teşekkür ettiler. Anıtkabir yetkilileri, defterin imzalandığı saate kadar katılımcı sayısının 15 bin kişiyi bulduğunu söylediler. Ancak, bu saatten sonra da Anıtkabir’e çok sayıda kişinin geldiği görüldü.

ANITKABİR’deki yürüyüşe binlerce insan, yağmura karşın, şemsiyeler ve ellerinde büyüklü küçüklü Türk bayrakları ve Atatürk’ün kalpaklı fotoğraflarıyla katıldı. Yürüyüşe Türkiye’nin her yanından gelenler katılırken, “Ordumuza sadakat şerefimizdir. Mersin Çiftçileri” yazılı döviz ilgi çekti. Anıtkabir’e gelenler, yakalarına “Vardiya bizde” yazılı etiketler taktı. Törenin ardından Anıtkabir girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz, yaşanan süreci kamuoyuyla paylaşmak için “Vardiya Bizde” adı altında bir platform kurduklarını bildirdi. Gürdeniz, “Bu hukuksuzluğu duyurmak adına kanunun bize izin verdiği her türlü organizasyonda yer almanızı siz duyarlı halkımızdan rica ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!