Beyazıt Camii'de yangın

Güncelleme Tarihi:

Beyazıt Camiide yangın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 10:44

Tarihi Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı çıkan yangın sonucu alev alev yandı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede ahşap binayı sardı. İtfaiyenin müdahale etmesiyle yaklaşık bir saat içinde yangın kontrol altına alındı. 2’nci Bayezid arafından 1506 yılında yaptırılan Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı’nda padişah Cuma namazından sonra halkı kabul ederek sorunlarını dinliyordu.

Haberin Devamı

İŞTE  BEYAZIT CAMİİ'NDEKİ YANGINDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Beyazıt Camii’ne bitişik olan Hünkar Kasrı’nın ikinci katında saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede ahşap yapının üst tarafını tamamen sardı. Yangından kısa süre sonra olay yerine gelen Fatih İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren çaba sonucu yangın kontrol altına alınırken, tarihi binanın yangında büyük çapta zarar gördüğü bildirildi.

Yangından sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Yangından Beyazıt Camii’nin ve padişahın namaz kıldığı Hünkar Mahfili’nin zarar görmediğini belirten Demir, "Hünkar Kasrı ile Hünkar Mahfili’ni birbirine bağlayan tarihi ahşap kapı zarar görmemiş. Yangın caminin olduğu kısma sıçramadan kontrol altına alınmış" dedi.

Haberin Devamı

İLK EKİP 4 DAKİKADA ULAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Camii’ndeki yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle:

"Hünkar Mahfili olarak imar edilen giriş katı İmam odası, ikinci katında çıkan yangın itfaiyenin kısa sürede müdahalesi ile söndürüldü. Beyazıt Camii Derneği tarafından toplantı salonu olarak kullanılan 2 katlı ahşap yapının nedeni henüz belirlenemeyen yangın saat 10.30 sıralarında itfaiye komuta merkezine ihbar edildi. İhbarın alınmasıyla Fatih takım, Eminönü grup ve Beyoğlu takım olarak olay yerine hareket itti. Olay yerine 4 dakikada ulaşan ilk ekip yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Diğer ekiplerde anında müdahale ederek alevlerin camiye ve çevreye sıçramasını önledi. Alevler kısa sürede bastırılarak yangın saat 10.45 sıralarında tamamen söndürüldü. Yangının çıkış nedeni teknik ekiplerin incelemesinden sonra netlik kazanacak. Binanın giriş kat imam odası ıslanmak ve islenmek suretiyle zarar gördü. Yangında yaralı ve can kaybı yok."


HÜNKAR KASRI

Padişahlar Cuma namazlarını Beyazıt Camii’nin Hünkar Mahfili’nde kıldıktan sonra dinlenmek ve halkın sorunlarını dinlemek için Hünkar Kasrı'na geçiyordu. 2’nci Bayezid tarafından 1501 yılında inşasına başlanan camii 5 yılda tamamlandı. Hünkar Kasrı’nın da içinde olduğu camii’nin külliyesinde 2’nci Bayezid’in türbesi de bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!