PKK’yı ön plana çıkarttın

Güncelleme Tarihi:

PKK’yı ön plana çıkarttın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:43

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün tutuklanan Odatv’nin sahibi gazeteci-yazar Soner Yalçın, nöbetçi İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kendisine yöneltilen suçlamaları yanıtladı. Yalçın’a yöneltilen ilk suçlama, Ergenekon örgütünün amaçları doğrultusunda ülkeyi kaos ve iç çatışmaya götürecek haberler yaptığı iddiasıydı.

İkincisi ise PKK’yı ön plana çıkarttığı iddiası oldu. Yalçın her iki iddianın da doğru olmadığını, aksine PKK’ya yakın sitelerin Odatv’nin aleyhinde yayınlar yaptığını belirtti. Yalçın, bir takım haberlerin Yalçın Küçük’ün direktifleri doğrultusunda yapıldığı iddiasını da kabul etmedi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ve hakimleri küçük düşürmeyi yönelik haberler yaptıkları suçlamasının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Üzerine gitmeyin

Soner Yalçın’a yöneltilen en ciddi suçlama ise Odatv’de yapılan aramada bilgisayarlarda bulunan bazı dosyalarla ilgiliydi. Bilgisayarda bulunan bu dosyalar, Nedim, Orgmu, Hanefi, Sayın komutanım, Tertemiz, Toplantı, Sabri Uzun, OOO Kİtap, Y Belgesi, Koz, Bilinçlendirme ve Abdulkadir Aygan isimlerini içeriyordu. Mahkeme ifadelerine yansıyan dökümanlara göre Nedim isimli world belgesinde; “Nedim’in emniyet bağlantıları önemli. Devam ettirsin. Hanefi ve ekibini çok iyi tanıyor. Nedim ile Hanefi’nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı. Çok fazla Hanefi’nin üzerine gidilmemeli. Ana gündemden kopup Hanefi’yi tartışılır hale getirmiş oluruz” yazıyordu. Soner Yalçın bu yazıdan kesinlikle haberi olmadığını belirtti.
/images/100/0x0/55ea1513f018fbb8f86a3382

Hanefi isimli world belgesinde ise “Hanefi’nin kitabı ne durumda referandum öncesi yetiştirilmeli. Nedim’i sıkıştırın hızlandırsın. Referandum sürecinde cemaati yıpratmalı ve kamuoyu üzerinde güvenilirliğini azaltmalı. Hanefi kullanılmalı. Böyle bir şeyi kendini ortaya koyarak teklif etmesi önemli. Avcı ile direkt görüşmeyelim. Yayın sonrası dürüstlüğü ön plana çıkarılmalı. Sabih üstat, İlhan Cihaner olayı kitapta muhakkak işlenmeli diyor. Cihaner’i bayraklaştıralım. Doğu, Hanefi’nin ağzından Ergenekon boş bir dava olarak anlatılmasını sağlamalı diyor. Polisteki savcıdaki F tipi vurgusu iyi kurgulanmalı. Sorgulama sırasında gündeme gelen diğer bir belge ise tertemiz isimli bir world belgesi oldu. Bu belgede de “AKP kadrolaşmasını göz önüne sermek. AKP’nin gerçek maksadının şeriat devleti kurmak BOP, ABD ve AKP ilişkisi ve bunlarla ilgili yapılması gerekenlerin anlatılığı yazı, soru olarak Soner Yalçın’ın karşısına çıktı. Yalçın bu belgelerden de haberi olmadığını belirtti.

Eklemeden çekinme

Sabri Uzun adlı world belgesinde ise şu ifadeler yer aldı: “Şık-Sabri kitap başlıklı belgede Sabri’nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon’dan daha kapsamlı olmalı. Nedim’i kutlarım. Ahmet’i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri’ye katılacak. Emin ve Sabri’ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin.” Bu belgeyi de Soner Yalçın haberi olmadığı iddiası ile kabul etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!