Zafer Üskül: Bu hastalıklı bir anlayış

Güncelleme Tarihi:

Zafer Üskül: Bu hastalıklı bir anlayış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 12:29

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in açıklamalarına ilişkin olarak “Bu anlayış tamamen kadını bir cinsel obje olarak gören hastalıklı bir anlayıştır. Bunu kınıyorum” dedi.

Üskül,  Prof. Dr. Çeker'in kadınların taciziyle ilgili olarak asla kabul edilemeyecek sözler söylediğini, taciz ve tecavüzün sadece kadınlara yönelen bir eylem olmadığını, erkeklerin de çocukların da bundan zarar görebileceğini söyledi.

Çeker'in açıklamalarının kadın haklarının, kadınların insan haklarının açıkça ihlali olduğunu dile getiren Üskül, şunları kaydetti:
“Bu anlayış tamamen kadını bir cinsel obje olarak gören hastalıklı bir anlayıştır. Her ne kadar kendisi tecavüzü hoş görmediğini, bunun bir suç olduğunu ifade etse bile dekolte giyinen kadınların bir anlamda suç ortağı olduğunu belirtmekle kadını bir insan olarak göremediğini, kadını bir cinsel obje olarak sadece bu yönüyle gördüğünü ifade etmiş oluyor. Bu asla kabul edilebilecek bir görüş değil. Tacizin, tecavüzün her türlüsü suçtur, kovuşturulmalıdır ve tacize, tecavüze uğrayanın içinde bulunduğu durum, bu suçu hafifletmez, onları suç ortağı yapmaz. Bunu kınıyorum. Kadının insan haklarının korunması açısından bu tür açıklamalara, anlayışlara karşı çıkmak gerekir. Bizler kadınların da insan haklarını, çocukların da erkeklerin de herkesin insan haklarını savunmak için varız. İnsanın onurunun üzerinde herhangi bir şey yoktur. Bu kadınlar açısından, tacize, tecavüze uğrayanlar açısından onur kırıcı bir açıklamadır, kararlılıkla kınıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!