Atalay'dan 'basın özgürlüğü' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Atalaydan basın özgürlüğü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 11:46

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Türkiye'deki basın özgürlüğüne ilişkin sözlerini değerlendirirken, “Türkiye, basın özgürlüğü açısından Amerika'dan daha çok basın özgürlüğünün olduğu bir ülkedir” dedi.

Haberin Devamı

Atalay, Keçiören Hükümet Konağı'nın temel atma töreni sonrası basın  mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin  Türkiye'deki basın özgürlüğüne ilişkin sözleri ile ABD Dışişleri Bakanlığı  Sözcüsü Philip Crowley'nin “Kaygılıyız” açıklaması yaptığını hatırlatması ve  “Bu, ABD ile ilişkilerde bir sıkıntı mı, kriz mi” sorusunu yöneltmesi üzerine  Atalay, şunları söyledi:

“Türkiye, basın özgürlüğü açısından Amerika'dan daha çok basın  özgürlüğünün olduğu bir ülkedir. Bu yeni Basın Kanunu'nu çıkaran hükümet olarak,  ben basından da sorumluydum. Türkiye'nin çok değerli bir Basın Kanunu var.  Türkiye, dünyanın diğer demokratik ülkelerinde olmadığı kadar basın özgürlüğünün  olduğu bir ülke. Siz de yaşıyorsunuz zaten bunu, çok renkli basın hayatıyla,  televizyonlarıyla, gazeteleriyle, internet ortamıyla Türkiye, basın özgürlüğünün  sonuna kadar yaşandığı bir ülke. Bu manada Türkiye'de hiçbir sorun yoktur.”

Atalay, gerek basın özgürlüğü gerekse Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri  Kanunu'nun uygulamalarına bakıldığında hukukun içerisinde görüşünü ifade etmek  için hiçbir sorun olmadığını vurgulayarak, “Eğer bazen müdahale edilmek zorunda  kalınıyorsa gösterilerde, yürüyüşlerde, hukukun içine davet içindir. Gelsinler,  normal bildirsinler, kendilerine yer tahsis edilsin, herkes görüşünü açıklasın  ama çevreye zarar vererek, vatandaşın günlük hayatını yaşanamaz hale getirerek  tabii hiç kimse hukukun dışında da toplantı, gösteri yürüyüşü yapmaz, yapamaz”  diye konuştu

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukukun içinde her özgürlüğün  bulunduğuna dikkati çeken Atalay, “Türkiye'de şu andaki basın özgürlüğü, en  ileri demokratik ülkelerinkinden daha ileri bir seviyededir. Çünkü diğerlerini  biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!