Hafta sonu yağışlı geçecek

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu yağışlı geçecek
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 16, 2011 13:29

Hafta sonu soğuk ve yağışlı geçecek. Pazartesi ise Marmara'da karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların; yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar iç bölgelerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

RÃœZGAR UYARISI  Â

Yurdun kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı ayrıca, iç ve doğu kesimlerinde gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJÄ°'DEN UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Doğu bölgelerde beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak çevrelerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(8)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, Sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(5)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esecek.(14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu.(17)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(5)

Haberin Devamı

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.(-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek.(12)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!