Polisten çocuklara: Gidin ders çalışın

Güncelleme Tarihi:

Polisten çocuklara: Gidin ders çalışın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 15:18

Hakkari'de polis, izinsiz gösteri yapan çoğunluğu çocuklardan oluşan grupları, “Çocuklar evinize dağılın, Hakkari bu yıl da ÖSS'de sonuncu oldu, gidin ders çalışın” şeklindeki anonslarla uyardı.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU'DA KEPENK EYLEMİ 

GÜNEYDOĞU KARIŞTI / FOTO GALERİ

ŞANLIURFA'DA OLAYLAR ÇIKTI / WEB TV 

VAN KARIŞTI / WEB TV

ADANA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ / WEB TV

GÜNEYDOĞU KARIŞTI / WEB TV 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden ve büyük bölümü çocuklardan oluşan gruplar, çeşitli mahallelerde, barikat kurup ateş yaktı.               

Olay yerine gelen polise de taş ve molotofkokteyli ile saldıran gruplara, basınçlı su ve biber gazıyla müdahele edildi.

Öte yandan polis gösterilerin yapıldığı mahallelerde zırhlı araçlardan, “Çocuklar evinize dağılın, Hakkari bu yıl da ÖSS'de sonuncu oldu.
Gidin, ders çalışın” anonsu yaparak, göstericileri uyardı.

GÜNEYDOĞU’DA OLAYLAR ÇIKTI    

Güneydoğu’nun bazı il ve ilçelerinde izinsiz gösteriler düzenleyenler polisle çatıştı. Polise, molotof. havai fişek ve taşlarla saldıran göstericiler, basınçlı su ve göz yaşartıcı gazlarla dağıtıldı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA HELİKOPTERLER UÇUŞ YAPTI

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde BDP binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Daha sonra yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki 5 Nisan Mahallesi’nde ’Özgür Yurttaş Derneği’ önünde toplanan göstericiler arasında bulunan yüzleri maskeli kişiler Emek Caddesi üzerine taşlarla barikat kurdu. Önlem alan polise havai fişek ve taş atan göstericilere polis basınçlı su ve gözyaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca oldu.

Diyarbakır’da bir polis helikopterleri uçuş yaparak izinsiz gösterilerin yaşandığı yerleri telsizle haber merkezine iletti. Kentin Bağlar başta olmak üzere Sur ve diğer ilçelerinde izinsiz gösteriler yapan göstericiler polisle çatıştı. Bazı göstericiler, açık işyerlerinin camlarını taş atarak kırdı. Çıkan olaylarda 1’i polis 2 kişi yaralandı. Kentte izinsiz gösteriler yer yer sürdü.

Diyarbakır’ın Ergani ve Bismil İlçesi’nde de olaylar çıktı. BDP Ergani İlçesi binası önünde toplanan kalabalık bir grup, Abdullah Öcalan posteri açan göstericiler, güvenlik güçlerine, taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Cadde ve sokaklarda lastiklerden barikat kuran göstericilere güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi.

Haberin Devamı

Bismil Nato Caddesi’nde toplanan binlerce kişinin yürümek istemesine güvenlik güçleri izin vermedi. Uzun süren görüşmelerden sonuç çıkmayınca, göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Kadın, genç ve yaşlıların da aralarında bulunduğu kalabalık grup, Öcalan posteri ve PKK’yı simgeleyen flamaları açtı. Çatışmalarda öldürülen PKK’lıların fotoğraflarını da taşıyan gruba çevik kuvvet polisi müdahalede bulundu. Polis, gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçarak, polise taşla karşılık verdi. Göstericiler ile polis arasında çatışmalar halen devam ediyor.

HAKKARİ DE KARIŞTI

Dün olayların yaşandığı, bugün sabah saatlerinde ise sadece kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de de akşam saatlerine doğru olaylar çıktı. Keklikpınar, Medrese, Katramaz, Yeni ve Gazi mahallelerinde yollara barikat kurup slogan atan 40’ar kişilik gruplara polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bombalarla müdahale etti.

Haberin Devamı

KCK YAZILI KALKANLARLA SAVUNMA YAPTILAR

Katramas Mahallesi’nde gösterici grup, polisin dağılmaları için yaptığı müdahaleyi üzerinde PKK’nın gizli sivil yapılanması olan KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) yazılı kalkanlarla kendilerini savundukları görüldü. Yüzleri poşularla kapalı göstericiler, polisin gözyaşartıcı bombalarını kalkanlarıyla karşılayıp, taş ve molotfkokteyli ile karşılık verdi.

Keklikpınar Mahallesi’nde ise dün olduğu gibi bugün de göstericeler gelip, geçen araçları durdurup içerisindekilere kimlik sordukları görüldü. Yollara barikat kurup slogan atan göstericeler polisin madahalesiyle dağılırken, sokak aralarında polisle göstericiler arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Haberin Devamı

VAN’DA GÖZALTI SAYISI 12 OLDU

Van kent merkezinde öğlen saatlerinde başlayan olaylar akşam saatlerine doğru bitti. Cumhuriyet Caddesi’nde yürümelerine izin verilmeyen göstereciler, bir süre polisle pazarlık yaptı. Polise taş atan göstericilere, polis gözyaşartıcı bomba ve taziykli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 12’ye çıkarken, polis mahalleleri abluka altına aldı.

TATVAN’DA APO POSTERLERİ ACIP, SLOGAN ATTILAR

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde de yaklaşık bin kişi BDP ilçe binası önünde toplanıp ilçe merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş yapıp, slogan atan grup basın basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, BDP Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve yaklaşık bin kişi katıldı. BDP il Başkanı Orhan Bezirganoğlu’nun yaptığı açıklamaların ardından Apo posterleri açıp , slogan atan grup polise soda şişeleri atarak kısa süreli bir gerginlik yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçlerinin ve bazı partililerin girişimleri ile gerginlik önlendikten sonra kalabalık dağıldı.

Haberin Devamı

BATMAN’DA TAŞLAR HAVADA UÇUŞTU

Polisin önceden önlem aldığı Batman’da Atatürk Parkı’nda toplandı. BDP İl Başkanı Şeyhmus Aslan ve Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel’in de aralarında bulunduğu kalabalık grubun yasa dışı slogan atmaya başlaması üzerine polis müdahale etti. Yağmur altında yürümyen göstericilere tazyikli su ve gaz bambası ile müdahalede bulunuldu.

Daha sonra Turgut Özal Bulvarı’ndan Aram Tigran Parkına yürümek isteyen BDP’lilere polis ikinci kez müdahale edince, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Biber gazı ve basınçlı suya karşılık taşlarla karşılık veren göstericiler daha sonra ar asokaklara kaçtı. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel’in de aralarında bulunduğu bir grup, Atatürk Parkı’ndan belediye binasına kadar yürüdü. Batman’da meydana gelen ve halen yer yer devam eden olaylarda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

KIZILTEPE’DE BANKA ŞUBELERİNE TAŞLI SALDIRI

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde BDP parti binası önünde toplanan göstericiler Urfa Caddesi güzergahından, Çeçen Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında bulunan kamuya ait bankalar şubelerini taşlayan gösterecilere polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahalesine göstericiler de taşla karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmadan sonra göstericiler mezarlığa gitmeden dağıldı.

CİZRE’DE POLİS UYARI ANONSU YAPTI

Şınnak’ın Cizre İlçesi’ndeki Nur mahallesinde bulunan BDP Cizre ilçe binasına çıkan bir göstericiler PKK flamaları ve Öcalan posteri açtı. Bunun üzerine müdahale eden güvenlik güçlerine, göstericiler taş ve havai fişeklerle saldırdı. Nur ve Cudi Mahallesi’ndeki ara sokaklara yayılan gösteriler öncesi polis panzerinden ailelere, çocuklara sahip çıkılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıldı. "Analar-babalar, çocuklarınıza sahip çıkın. Bazı karanlık güçlere alet olmasınlar. Çocuklarınıza sahip çıkın" uyarısının yapıldığı polis panzerine taşlı saldırı düzenlendi.

Anons yapan polis panzeri bu kez taş atan eylemcilere basınçlı su sıkmaya başladı. Çevik kuvvet polislerinin de gaz bombalarıyla müdahale ettiği göstericilerin eylemleri halen devam ediyor.

SİLOPİ’DEKİ EYLEM 30 DAKİKA SÜRDÜ 5 KİŞİ YARALANDI

Yaklaşık 1000 kişi, öğle saatlerinde Silopi BDP binası önünde toplanmaya başladı. Öcalan ve PKK lehine sloganlar atan guruba güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine de gaz bombaları ve basınçlı su kullanan polise, gurupta bulunanlar da taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Yaklaşık 30 dakika süren bu çatışma sırasında 5 kişi yaralandı. Kolu kırılan bir kişi Cizre Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Kaç kişinin gözltında olduğuna dair bilgi verilmedi. Göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar halen devam ediyor.

ŞIRNAK’TA OTURMA EYLEMİ

Şırnak’ta BDP’li yaklaşık 250 kişi ’15 Şubat komplosunu kınıyoruz’ yazılı pankart açarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında yüzleri kapalı kişiler PKK flamaları ve Öcalan fotoğrafları taşıdı. Ömer Kabak Meydanı’na gelen göstericiler burada sloganlar atıp 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINDAN HAVAİ FİŞEKLİ MOLOTOFLU GÖSTERİ

MERSİN’de, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanışının 12’nci yıl dönümü nedeniyle PKK terör örgütü yandaşları polise havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis göstericilere müdahale etti, 6 kişiyi havai fişeklerle birlikte yakaladı.

Şevket Sümer, Güneş, Kurdali mahallerinin ara sokaklarda toplanan PKK yandaşı yüzlerce kişi, lastik yakıp, ’Biji serok Apo’, ’Öcalan’, ’Dişe diş, kana kan seninleyiz Öcalan’, ’Selam selam, İmralı’ya bin selam’ sloganları attı. Şevket Sümer Mahallesi, Karakol Sokağı’nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, Siteler Polis Merkezi’ne doğru yürümek istedi.

Gösteri sırasında grup, polise havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis bunun üzerine göstericilere gaz bombası atarak müdahale etti. Polis ara sokaklarda kovaladığı göstericilerden 6 kişiyi kullandıkları havai fişeklerle birlikte yakaladı. Bu kişiler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken polis, söz konusu mahallelerde sıkı güvenlik önlemi aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!