Başbakan Erdoğan, grubu ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, grubu ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 14:06

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup konuşmasında Filistin'de yaşananlara değinerek duygusal bir konuşma yaptı. Başbakan'ın konuşması sırasında bazı milletvekilleri ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İşte Başbakan'ın vekilleri ağlatan o konuşması:

Haberin Devamı

BAŞBAKAN KONUŞTU, AK PARTİLİLER AĞLADI

 

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ

 

"Mısır'ın meselesi bizim meselemizdir. Mısır'ı tıpkı onların bizi gördüğü gibi kardeş olarak görüyoruz. Öyle zamanlar oldu ki, kelimeler gelip boğazımıza düğümlendi. Bazı meseleleri içimize attık, sabrettik, özel görüşmelerde söylediğimiz şeyleri hassasiyetler sebebiyle dışarıya konuşmadık. Bunlardan birini paylaşmak istiyorum bugün.

 

Kendinizi bir an olsun başkalarının yerine koymanızı istiyorum. Allah kimseye vermesin. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde, Gazze’de bir baba bir annesiniz, 5 çocuk var. havadan yağan fosfor bombaları yüzünden oracıkta ölüyorlar. Bir kez daha dua ediyorum, Allah kimseye yaşatmasın. İstiyorsunuz ki, kardeşiniz gelsin sizi oradan uzaklaştırsın, sizi kollarından tutsun, gözyaşlarınızı silsin. Ama kardeşiniz gelmiyor, gelemiyor. Cansız bedenleri alıp siz kardeşinize gitmek istiyorsunuz. Refah sınır kapısını geçip görmek istiyorsunuz. Ama refah sınır kapısını geçemiyorsunuz.

 

Haberin Devamı

Bugün ise bu net olarak görülüyor: Gazze’deki insanlar Mısır'daki kardeşlerine ekmek getiriyor, su getiriyor. İşte fark bu, bizi birbirine bağlayan kardeşlik bağı bu. Bazı ülkeleri belki yanıltan da bu. Belki refah kapısından kuş bile uçurtmazsınız, ama biliniz ki insanların yüreklerine ruhlarına hat çizemez, sınır koyamaz, onları mahkum edemezsiniz. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!