Annesi duydu fenalaşıp öldü

Güncelleme Tarihi:

Annesi duydu fenalaşıp öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2011 01:10

Balyoz Davası’nın 11 Şubat’taki duruşmasında tutuklanan 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan’ın 74 yaşındaki siroz hastası annesi Bedriye Özarslan, tutuklama kararından 2 gün sonra hayatını kaybetti. Cezaevindeki Korgeneral, özel izinle annesinin cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

KORGENERAL CENAZEYE BÖYLE GELDİ - İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

KORGENERAL ÖZEL İZİNLE CENAZEDE / Foto Galeri

ANNESÄ°NÄ°N TABUTUNU BÖYLE TAÅžIDI / WEB TV Â

KORGENERAL MEZARLIKTAN ALKIÅžLARLA UÄžURLANDI / WEB TV

Balyoz Davası'nın 11 Åžubat'taki duruÅŸmasında tutuklanan 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, özel izinle annesi Bedriye Özarslan'ın cenaze törenine katıldı.  Â

Balyoz Davası'nın 11 Şubat'taki duruşmasında tutuklanan 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, özel izinle annesi Bedriye Özarslan'ın cenaze törenine katıldı. Özarslan'a taziyede bulunmak için cami avlusunda toplanan kalabalık birbiriyle yarıştı. Özarslan'a ilk başsağlığını dileyen Prof.Dr. Celal Şengör ve eşi oldu. Gazetecilerin de başsağlığı dilemesi üzerine Özarslan, " Konuşmayayım. Annemin cenazesine geldim" diyerek cenazenin başına yöneldi. Kısa bir süre annesi Bedriye Özarslan'ın tabutunun başında dua eden Özarslan'ın metanetli durmaya çalıştığı gözlendi. Cenazenin başında bekleyen Özarslan'ın amcasının oğlu Mustafa Özarslan, "Oğlunun haberine daha fazla dayanamadı." diyerek çok üzgün olduklarını söyledi. Aileden adı öğrenilemeyen bir kadın baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren kadın eller üzerinde taşınarak dışarı çıkarıldı.

Haberin Devamı

EL ÖPTÜ EL ÖPTÜRDÜ

Üsküdar'daki Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eski 1'inci Ordu Komutanı İsmail Koçman da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve muvazzaf asker katıldı. Bazı subaylar, Taziyeleri kabul eden Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan'ın elini öperken, Özarlan da kendisine başsağlığı dileyen eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın elini öptü.

ANNESÄ°NÄ° EL SALLAYARAK UÄžURLADI

Cenaze namazı sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın arasında saf tutan Özarslan, yapılan dualara eşlik etti. Namazın ardından Tabutu ilk önce omuzlayan Özarslan cenaze aracına kadar annesinin tabutunu hiç bırakmadı. Tabutu cenaze aracına yerleştirirken bile Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan büyük çaba sarf etti. Cenaze aracının geçişi sırasında komutanlar selam dururken Özarslan annesini el sallayarak uğurladı. Korgeneral Özarslan 1'inci Ordu Komutanlığı'na geçerek buradan bir sivil aracala annesinin toprağa verileceği Topkapı'daki Kozlu Mezarlığı'na gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SELDA ÖZARSLAN'A DESTEK

Cenazenin ardından bir süre Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'yla konuşan Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan'ın eşi Selda Özarslan, bir ricada bulunmadığını, başsağlığı dileğini kabul ettiğini söyledi. Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan askerlerin eşleri de cenazeye katılarak Selda Özarslan'a destek verdi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek " Bir hukuk devletinde yaşamıyoruz" diyerek, "Savunma yapamayan bir insan hapse atılamazmış, bunu da bugün öğrendik" şeklinde konuştu. Cenazaye katılan asker eşlerinden Tümamiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz " Vardiya biz de" adıyla bir platform kurduklarını söyleyerek, "Bu konuda eşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi. Diğer asker eşleri de eşlerine olan desteklerini dile getirdiler.

Haberin Devamı

ÖZEL Ä°ZÄ°NLE CENAZEYE GELDÄ° (WEB TV)Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!