OdaTV'ye yapılan baskın TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

OdaTVye yapılan baskın TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 15:40

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, internet sitesi Odatv’nin aranması ve “Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv’nın yöneticisi Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “İşte Amerikalılar’ın Ergenekon Polislerine Verdiği Eğitimin Belgesi” gibi bazı yazı ve videoların yayınlandıktan sonra internet sitesi Odatv'nin merkezinin yanı sıra eş zamanlı olarak, Odatv'nin yöneticileri Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun evinde arama yapılmaya başlandığını kaydeden CHP’li Köktürk, İçişleri Bakanı Atalay’dan şu sorulara yanıt istedi:

“Odatv internet sitesinde yapılan bu aramanın gerekçesi nedir, eğer, gerekçe Ümraniye (Ergenekon) adı verilen davaysa, bugüne kadar Ümraniye (Ergenekon) davası ile ilgili yandaş basında birçok belgeler yayınlandı, bu yayınlardan dolayı hangi gazete ya da internet sitelerinde arama yapılmıştır?

Odatv internet sitesinde yayınlanan videolarda görülen polisler gerçekten Türk polisi midir? Eğer Türk polisiyse Amerikalı yetkiliyle ‘Abi’ diye hitap edebilecek kadar birlikte mi çalışmaktadırlar?

Bu video görüntülerinde polisin Zir Vadisi kazısından, sadece 2 gün önce Amerikalı uzmanlardan eğitim aldığı iddia edilmektedir, bu iddialar doğru mudur?

Polisin gönderdiği belgelerde Yarbay Mustafa Dönmez’de bulunduğu hakkında rapor verilen 472 adet merminin gerçekte Dönmez’de bulunmadığını Emniyet mahkemeye yazdığı yazıyla kabul etmiş midir, bu kadar önemli bir davada bu kadar hata olması, 473 merminin ‘sehven’ Mustafa Dönmez’de bulunuyor olması, halkın adalete olan güvenini sarsmayacak mıdır?

Gazetecilerin tutuklandığı, muhalif yayınlar yapan televizyonların, internet sitelerinin polis baskınına uğradığı bir ülkede demokrasiden, hele hele ‘ileri demokrasiden’ söz etmek olanaklı mıdır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!