Çetin Doğan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 08:52

Balyoz Davası'nın son duruşmasına katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

Haberin Devamı

ÇETİN DOĞAN TESLİM OLMAK İÇİN ADLİYEYE BÖYLE GELDİ / Foto Galeri

İŞTE ÇETİN DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI/ WEB TV

ÇETİN DOĞAN CEZAEVİNE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ / Foto Galeri

'SAVUNMA YAPMAYACAĞIZ'

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne saat 08.30 sıralarında avukatları İsmail Tepecik ve Barış Tepecik ile gelen Doğan, yaklaşık yarım saat açıklama yaptı. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen 43 klasör belgeden bahseden Doğan, “Bu dijital veriler toplasan topu topu 3 klasörü doldurur. Bunlarda ne imza var, ne bir şey var, hepsi dijital. Polisler kendilerini savcı ve hakim yerine koymuşlar ve belgeler üzerine karar vermişler. Alelacele hazırlanmış belgeler bunlar. Bütün bu belgeler çürük. Bizim itiraz ettiğimiz meşhur 11 No’lu CD vardı. Bu CD, Gölcük’te 1 No’lu CD olarak karşımıza tekrar çıkıyor. Hiçbir değişiklik yok aslında" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Gazetecilerin “Bu belgeler Gölcük’te nasıl çıkıyor?" sorusuna Doğan, “TSK içinde alt düzeyde adamları var, uzman çavuş gibi işi bilmeyenler. Üst düzeyde olsa belgeler üzerinde hata yapmazlar. Alt düzeydeki bu adamlar, belgeleri buraya koymuşlar" diye konuştu.

 

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Doğan, “Eğer itirazımız kabul olmazsa duruşmada savunma yapmayacağız. Avukatlarımız cübbe çıkaracak ve halkı muhatap alacağız. Manifesto hazırlayacağım, iddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok. Davaya devam edeceğiz" dedi.

 

TUTUKLANDI

 

Emekli Orgeneral Ergin Saygun’nun GATA’da tedavi olmasıyla ilgili soruya Doğan, Ergin Saygun’nun hasta olduğu için hastaneye yattığını ifade etti. Açıklamanın ardından adliyeye giren Doğan, bir süre baro odasında oturarak çay içti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki işlemleri tamamlanan Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli albaylar Halil Yıldız, Gökhan Murat Üstündağ, Ümit Özcan ve emekli binbaşı Refik Hakan Tufan tutuklandı. Daha sonra polis aracına bindirilen Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Haberin Devamı



Doğan adliyeden çıkarılışı sırasında gazetecilere, "Bu yapılan yasalara aykırıdır. İftira atıyorlar. İddialarını ispatlasınlar. Göreve gidiyorum, kısmi seferberlik var, arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Bize savunma hakkı verilmeden yasalara aykırı olarak tutukluyorlar, sayın Başbakanın dediği gibi müfteriler iftiralarını ispat etmek zorundadırlar ama ispat etmeden içeri atıyorlar" dedi.

 

Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin cezaevine sevk edilmeleri sırasında, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.


 MUVAZZAF ASKERLERİN NEZARETHANE TEPKİSİ

 

Çetin Doğan tutuklandı

Sabah saatlerinde hakkında yakalama kararı bulunan 11 asker, cezaevi ring aracı ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Hafta sonu yol tutuklaması yapılan ancak yakalama kararı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yüzüne okunmayan 11 asker, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri alındı. Askerler işlemlerinin yapılması için adliyede bekletildi ancak bekletilme yeri olarak adliye nezarethanesi seçildi. Öğleden sonra işlemleri yapılacak olan askerler, adliyenin zemin katındaki nezarethaneye indirildi. Yaklaşık 3 dakika nezarethanede kalan askerlerin, buna itiraz ettiği öğrenildi. Bu itiraz üzerine askerler, cezaevi ring aracı ile Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Askerler öğleden sonra tekrar adliyeye getirilecek.

 

Haberin Devamı

DOĞAN SAVUNMA YAPMAK İSTEDİ İDDİASI

Balyoz davsaında hakkında yakalama emri çıkarılan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın mahkeme huzurunda “Yakalama emri hukuki temelden yoksundur. Bu konuda savunma yapmak istiyorum" dediği öğrenildi. Ancak mahkeme, heyetin reddedilmesi nedeniyle duruşmanın sadece usul işlemler için açıldığını, sanıkların sorgu ve savunmalarının alınmasının mümkün olmadığını belirterek savunma yapma taleplerini reddetti.

EMEKLİ TÜMGENERAL: “KAÇMADIM"

Emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa da mahkemede, tüm duruşmaları takip ettiğini ancak son duruşma gününden önce hastalandığı için 6 gün rapor aldığını söylediği belirtildi. Kaçmadığını belirten Karababa, yakalama kararının kaldırılarak serbest bırakılmasını talep etti.

MAHKEMEYİ REDDETTİLER

Emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan, emekli Albay Gökhan Murat Üstündağ, ve emekli Binbaşı Refik Hakan Tufan’ın yüzüne tutuklama kararlarının okunması için duruşma açıldı. Duruşmada Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Albay Cemal Temizöz ve Albay Cengiz Köylü’nün avukatı Hasan Gürbüz’ün mahkeme heyetini reddettiğine dair dilekçesini okudu. Bu nedenle mahkeme itirazın değerlendirilmesi için dosyayı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

  

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!