Salondaydılar ama dün tutuklandılar

Güncelleme Tarihi:

Salondaydılar ama dün tutuklandılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:37

Balyoz davasında duruşma salonunda bulunan ancak tutuklama kararına geçirilmeyen 7 asker hakkındaki yakalama emri dün İstanbul nöbetçi 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklamaya çevrildi.

Silivri’deki duruşma salonunda önceki gece yaşanan kargaşa sırasında salonda olmadıkları sanılarak isimleri tutuklama kararına geçirilmeyen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 7 asker duruşmadan sonra Merkez Komutanlığı’na götürüldü. 7 muvazzaf asker dün öğle saatlerinde Merkez Komutanlığı’na ait bir araçla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına getirildi. Askerler hakkındaki yakalama emri, tutuklamaya çevrildi ve muvazzaf askerler Albay İbrahim Koray Özyurt, Albay Nihat Altunbulak, Albay Soner Polat, Albay Mermet Ferhat Çolpan, Yarbay Meftun Hıraca, Üsteğmen Erdinç Atik, Astsubay Abdurrahman Başbuğ Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Karara adliye kapısında bekleyen asker yakınları tepki gösterdi.
Yol tutuklaması yapıldı
Sanıkların avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, yapılan işlemin yol tutuklaması olduğunu, “yok hükmünde” bir karar olduğu için de yapılan yol tutuklamasına itiraz ettiklerini söyledi. Yakalama emrinin
yargılamanın yapıldığı İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce verildiğini ve tutuklamanın da bu mahkeme tarafından yapılması gerektiğini belirten avukat Şule Nazlıoğlu Erol, “Yol tutuklaması yapıldığı için Pazartesi günü yeniden adliyeye getirilerek 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanacaklar. Yargılama aşamasında ifade vermedikleri için de yasa gereği tutuklama işlemi yapılırken ifadeleri de alınacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!