17 Aralık'ın ilk iddianamesi kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

17 Aralıkın ilk iddianamesi kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 15:18

TÜRKİYE’yi sarsan 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 21 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame İstanbul 20’inci Ağır Ceza Mahkemesince oy birliği ile kabul edildi.

Haberin Devamı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir’in de arasında bulunduğu 21 kişinin yargılanmasına 11 Kasım 2014 başlanacak.

İKİNCİ KEZ YAZILAN İDDİANAMEDE SANIK SAYISI 10 KİŞİ AZALDI

17 Aralık operasyonun Fatih Belediyesi ayağına ilişkin soruşturmayı tamamlayan Savcı Ekrem Aydıner 14 Mart 2014’de 31 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi UYAP üzerinden İstanbul 20’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

İstanbul 20’inci Ağır Ceza Mahkemesi ise usul yönünden eksikliklerin giderilmesi için iddianameyi savcılığa geri göndermişti. Dosyayı yeniden ele savcı Aydıner’ın, Fatih Belediyesi’ndeki yolsuzluklara ilişkin ikinci kez hazırladığı iddianamede şüpheli sayısı 31 kişiden 21 kişiye indi. Savcı Aydıner, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesi ile 10 kişi hakkında dava açılmamasına karar verdi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında daha öncede Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’in de arasında buluna bazı kişiler hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!