17 Aralık iddianamesi savcılığa gönderildi

Güncelleme Tarihi:

17 Aralık iddianamesi savcılığa gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 09:44

TÜRKİYE’yi sarsan 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili ilk iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner’in operasyonun Fatih Belediyesi ayağıyla ilgili hazırlanan ilk iddianame onay süreci için Başsavcılık makamına gönderildi. İddianame başsavcılığın onayından geçerse mahkemeye gönderilecek. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan bazı şüpheliler hakkında ise dava açılmasına yer olmadığına dair karar verildi.

17 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara’nın başlattığı operasyon 3 ayaklı olarak aynı günde yapılmıştı. İlk gözaltına alınan kişi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir olmuştu. Soruşturmada ilk tutuklanan da Mustafa Demir’in Güngören Belediyesi’nde çalışan kardeşi Sebahattin Demir’di. Sebahattin Demir’le birlikte 19 Aralık’ta adliyeye sevk edilen 7 kişi de tutuklandı.

Asıl gözaltılar 20 Aralık’ta İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Operasyonun Fatih Belediyesi ayağında, Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de arasında bulunduğu 27 kişi gözaltındaydı.

Haberin Devamı

İKİ SAVCI DAHA

Gözaltılar henüz emniyetteyken, soruşturma savcısı Celal Kara’nın yanına iki savcı daha atandı. İfadeleri 3 savcı birlikte aldı. Savcılar ifadeleri aldıktan sonra, oy birliğiyle Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 21 kişinin tutuklanmasını talep etti. 6 kişi ise savcılıktan serbest kaldı. Mahkeme sorgularının ardından Mustafa Demir ile birlikte 19 kişi serbest bırakıldı. 2 kişi ise tutuklandı. Mustafa Demir’in rüşvet iddiasıyla tutuklanması istendi. Mahkeme serbest kalan 19 kişiye Cuma günleri karakola giderek imza atma zorunluluğu getirdi ve yurt dışına çıkış yasağı koydu.

TUTUKLU KALMADI

Fatih Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin tutuklanan 10 kişi ise yapılan itiraz ve tahliye taleplerinin kabul edilmesi üzerine serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!