17 Aralık dosyası 2 savcıdan alındı

Güncelleme Tarihi:

17 Aralık dosyası 2 savcıdan alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 14:37

17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in dosyaları ellerinden alındı. Savcılar görevden alındıklarını e-posta ile öğrendiler.

Haberin Devamı

17 Aralık dosyası 2 savcıdan alındı
Mehmet Yüzgeç, İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı olarak atandı.

Celal Kara, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı oldu.

Savcılık kaynakları, 17 Aralık soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili iki ünlü işadamına tebligat gönderildiğini ve sanık sıfatıyla ifadeye çağırıldığı belirterek, “Savcılar operasyonun ikinci dalgasına başlamışlardı. Tebligatların ulaşmasının hemen ardından görevden alındılar” dedi.

E-POSTAYLA ÖĞRENDİLER

İstanbul’un yeni Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu iki savcıya dosyadan el çektirildiklerini e-posta atarak bildirdi.

ZARRAB İTİRAZI DA YARIM KALDI

Haberin Devamı

İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi Reza Zarrab’ın mal varlığına konulan tedbir kararını kaldırmıştı. 17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Celal Kara dün mahkemenin kararına itiraz dilekçesini yazdı ve imzaladı. Ancak itiraz için 3 savcının imzası gerekiyordu. Celal Kara görevden alınınca hazırladığı itiraz dilekçesini diğer savcılara imzalatamadı. Böylece Reza Zarrab kararına da itiraz edilememiş oldu.

17 Aralık dosyası 2 savcıdan alındı
Reza Zarrab'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kararı kalktı

SORUŞTURMADA TEK SAVCI KALDI

Soruşturmada sadece savcı Ekrem Aydıner kaldı. Dosyaya yeni savcılar görevlendirilip görevlendirilmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.

17 ARALIK OPERASYONU

17 Aralık'ta, savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, bir buçuk yıldır yürüttükleri yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında operasyon düzenlemişti. Operasyonda, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın oğulları gözaltına alınmıştı. Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan tutuklanmıştı. Dosyada daha sonra Savcı Mustafa Erol ve Savcı Ekrem Aydıner de görevlendirilmişti. Görevden alınan savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç'in iddianameyi bitirmek üzere oldukları öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!