17-25 Aralık savcılarına hakaretten yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

17-25 Aralık savcılarına hakaretten yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:25

HÂKİM, savcı ve avukatların tartışma ortamı olan ‘Adalet.org’ sitesinde 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları için “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” diye yazan Hâkim Sevgi Övüç, 25 Aralık soruşturmalarına takipsizlik kararı veren 3 savcı ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapısıcı’ya hakaret ettiği gerekçesi ile hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

67 AVUKAT TEMSİL ETTİ

İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, Övüç’ten şikayetçi olan söz konusu savcılar Fuzuli Aydoğdu, İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Başsavcıvekili Kapısıcı katılmadı. Anadolu Adalet Sarayı 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi sanık Sevgi Övüç’ü ise 67 avukat temsil etti. 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Övüç, davaya bakan Mahkeme Başkanı Alev Menteş’in mazeretli olması ve yerine başka bir hâkimin duruşmaya çıkması nedeniyle savunma yapmadı ve “Asıl savunmamı mahkemede yetkili heyet karşısında yapmak istiyorum” dedi.

AYDINER DE MÜŞTEKİ OLMUŞ

Övüç’ün avukatlarından Bahri Bayram Belen, 17 Aralık savcısı Ekrem Aydıner’in savcılıkça verilen takipsizlik kararına itiraz etmemesine rağmen mahkeme tensip zaptında müşteki olarak yer aldığı hususunun dikkate alınmasını istedi. Övüç’ün avukatlarından Erkan Albayrak ise yargılamanın tek celsede bitmesi amacıyla müştekilerin özellikle hazır edilmesini talep etti.

Haberin Devamı

DURUŞMA GÜN VE SAATİNDEN HABERDAR EDİLECEKLER

Mahkeme heyeti de Aydıner dışındaki müşteki savcıların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılarak duruşma gün ve saatinden haberdar edilmelerine karar verdi. Övüç’e yetkili mahkeme önünde savunmada bulunmak üzere önümüzdeki duruşmaya kadar süre verilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi. Hâkim Övüç, 2008’de dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ı, şehitlere “Kelle” dediği gerekçesiyle 3 kuruş para cezasına çarptırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!