"KeÅŸke o sözleri kullanmasaydım"

Güncelleme Tarihi:

Keşke o sözleri kullanmasaydım
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2011 13:08

"Asker kağıttan kaplanmış" sözleriyle tartışma yaratan Süheyl Batum, sözlerinin farklı algılamalara yol açtığını belirterek "Keşke o sözleri kullanmasaydım" dedi.

Haberin Devamı

"Asker kağıttan kaplanmış" sözleriyle iktidarından da muhalefetin de tepkisini çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Habertürk TV'de katıldığı bir programda sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Batum, tartışmanın sonunda ise "kağıttan kaplan" ifadesinin farklı algılamalara yol açtığını belirterek "Keşke o sözleri kullanmasaydım" ifadesini kullandı.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Ordu eleştirilecekse genel başkan eleştirir" sözlerini destekleyen Batum, "İş yargıya intikal ettiği için ne söylendiği üzerinde durmayalım. Ben orada orduyu eleştirmedim. Bir nedenle 'kağıttan kaplan' dedim. Gerekçelerini açıkladım. Savcı dava açarsa zaten bunlar mahkemede dile getirilir. Ben burada ne kadar saat içinde ne yaptığımı cımbızla çekildiğini... Ben geri adım atmıyorum. Ne söylediysem arkasındayım" şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

"Türkiyede ilginç bir oyun oynanıyor" diyen Batum, asıl gündemin unutturulmaya çalışıldığını öne sürdü.

 

Ordunun da eleÅŸtirilebileceÄŸini söyleyen Batum,Â"Ama bir söz cımbızla çekilip dava açılıyor. 301'den yargılanacaksınız... Bu, inanılması güç bir ÅŸey..." dedi.

 

Batum, ErdoÄŸan'ın kendisi hakkındaki sözlerine de yanıt verdi:Â"Benim anayasa hukukçuluÄŸuma laf atmış... Benim hukuku nerede öğrendiÄŸim belli. Kitaplarıma, yazdıklarma bakarsın... Beni üzüyor bu... Siyasete girdik, kimlerin aÄŸzına düştük diye bu beni üzüyor."

 

 Batum, tartışmanın sonunda "kağıttan kaplan" ifadesinin farklı algılamalara yol açtığını söyledi ve "Keşke o sözü kullanmasaydım" dedi.

 

 

 

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: TSK'YI ANCAK BEN ELEŞTİRİRİM

 

SÃœHEYL BATUM: ARTIK ELEÅžTÄ°RMEM

 

BAHÇELİ'DEN BATUM'A: ŞUURSUZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!