Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na çağrı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Cumhurbaşkanına çağrı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 11:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştayda daire ve üye sayılarını artıran yasa tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesine ilişkin olarak, “İmzalarken mutlaka bir kez daha düşünmesini Sayın Cumhurbaşkanı'ndan istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay’ın daire ve üye sayısının arttırılmasını öngören yasanın yargıyı yürütmenin emrine verdiğini dile getirerek “İmzalarken mutlaka bir kez daha düşünmesini Sayın Cumhurbaşkanı’ndan istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay’ın daire ve üye sayısının arttırılmasını öngören yasanın yargıyı yürütmenin emrine verdiğini dile getirerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yasayı imzalarken “bir kez daha düşünmesini” istedi.

CHP Gençlik Kolları’nın parti genel merkezinde düzenlediği törende 2 bini aşkın genç, CHP’ye katıldı. CHP Genel Merkezi’ndeki Konferans Salonu’nda yapılması planlanan etkinlik, yoğun kalabalık nedeniyle genel merkez binası önünde yapıldı. Törende bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, AKP iktidarının, üniversiteli gençlerin en ufak protestosuna dahi tahammül edemediğini, gençlerin en önemli sorunu olan işsizliğin, alkol düzenlemesi, başkanlık sistemi gibi “sığ gündemlerle” arka plana itildiğini ifade etti. Başbakan’ın “ceberrut bir anlayışla” medyayı, sendikaları ve toplumun tepki gösteren kesimlerini susturmak istediğini dile getirerek “Ama Sayın Başbakan şunu bilsin ki CHP’nin devrimci gençliğini susturamayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, CHP’nin kapılarının hiçbir gence kapalı olmadığını belirterek “Başörtülü kardeşimiz de, başörtüsüz kardeşimiz de, Kürt, Sünni, Alevi kardeşimiz de bizimdir” diye konuştu.

“GÖNÜL BİRLİĞİ YAPALIM, TÜRKİYE’Yİ AKP KABUSUNDAN KURTARALIM”

Kılıçdaroğlu, katılım töreninde CHP’ye katılan gençlere seslendi. Gençleri “Hepiniz evinize, CHP’ye, Mustafa Kemal’in partisine hoş geldiniz” diyerek selamlayan Kılıçdaroğlu, “Bir umudum var, o da sizlersiniz. Sadece benim umudum değil, Türkiye’nin umudusunuz, geleceğisiniz, idealizmisiniz, bereketisiniz” dedi.

Gençlerin geleceğe güvenle bakmak, özgürce örgütlenmek istediğini, YÖK’ün kaldırılmasını ve baskının olmadığı özgür bir üniversite talep ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Gençler demokrasi istiyor. Gençler özgürce okumak, ama harçsız okumak, harçların kaldırılmasını istiyor. Gençler yurt istiyor. Bütün sorunları biliyoruz. Ve buradan Türkiye’deki bütün gençlere sesleniyoruz, sizin sorunlarınızı çözecek tek bir parti var, CHP, halkın partisi sizin sorunlarınızı çözecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Gençler özgürlük isterken kör bir kurşuna hedef olup faili meçhul olmak da istemiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Gençliği olmayan bir partinin, gençliği olmayan bir ülkenin geleceği de olmaz diyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de gençlerin gelecek kaygısı taşıdığını, 4 gençten birinin işsiz olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “O zaman bir sorunumuz var, bu ülkede bir iktidar sorunu var. Bu ülke iyi yönetilemiyor demektir, gençlerine sahip çıkamıyor demektir. Onun için diyoruz, güçbirliği yapalım, elbirliği yapalım, gönül birliği yapalım, AKP kabusundan Türkiye’yi kurtaralım” dedi.

“CUMHURBAŞKANI İMZALARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ”

AKP iktidarının demokrasiyi tehlikeye sokacak düzenlemeler yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Dün gece parlamentoda kabul edilen yasa, yargının, yürütmenin emrine girmesini öngören bir yasadır. Eğer siz bu ülkede demokrasinin kökleşmesini istiyorsanız, özgürlüklerin gerçekten yeşermesini istiyorsanız, baskının gerçekten ortadan kalkmasını istiyorsanız, eğer bu ülkede sade bir yurttaş bile telefonlarının dinlendiğinden endişe duyuyorsa bu yasa, bu endişelere sadece katkı verecektir, o endişeleri yok etmeyecektir. İmzalarken mutlaka bir kez daha düşünmesini Sayın Cumhurbaşkanı’ndan istiyoruz.”

“DİRENMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”

Gençlere “Hangi yasayı çıkarırlarsa çıkarsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, sizin gücünüz, halkın gücü olduğu sürece mücadeleyi yapmak, direnmek bizim boynumuzun borcu olacaktır, bundan emin olun” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Ankara’dan Çorum’a, Kayseri’ye, Hakkari’ye, Diyarbakır’a, Trabzona, Şanlı Urfa’ya Sinop’a, Samsun’a, Kırklareli’ne, Edirne’ye, İzmir’e, Manisa’ya, tüm Anadolu’ya selam olsun, halkın iktidarı geliyor, selam olsun” sözlerini de gençlere tekrarlattı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında gençler sık sık “Başbakan Kemal”, “İnadına CHP, inadına sol”, Faşizme karşı omuz omuza”, “Gençlik seninle, durma ilerle”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!