"Küçük depremler Denizli'yi yıkabilir"

Güncelleme Tarihi:

Küçük depremler Denizliyi yıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 14:24

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Başkanı ve Jofizik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Ali Aydın, "Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama Denizli’de zemin sorunu var. Küçük depremler bile binaları yakabilir" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ali Etiz ve Fatma Figen Altınoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Ali Aydın, yapıların yapıldığı alanlarda mühendislik disiplininin olmadığını, jeofizik mühendisliği hizmetinden yerel yönetimlerin ve yapı denetim firmalarının yararlanmadığını ileri sürdü. Ali Aydın, "Denizli, çok sayıdaki dere yatağının üzerine kurulmuş bir kent. Sadece Denizli değil, Büyük Menderes Havzası’nda Aydın’ın da içinde bulunduğu geniş bölgede aynı sorun var. Zemin etüdü iyi yapılırsa, zeminin davranışı belirlenirse gökdelen bile yaparsınız. Eğer, zemin müsait değilse tek katlı yapılar bile küçük ölçekli depremden etkilenir ve yıkılır. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama özellikle Denizli büyük bir risk taşıyor" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Başkanı ve Jofizik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Ali Aydın, Denizli’nin yapı stoğunun da sağlıksız olduğunu sözlerine ekleyerek, "Felaket tellallığı yapmak istemiyorum. Ama Denizli’de zemin sorunu var. Küçük depremler bile binaları yakabilir. Denizli’de bitişik inşa edilmiş binalar küçük ya da orta ölçekli depremde birbirini yıkabilir. Geç kalınmadan önlem alınmalıdır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!