Havalimanı güvenlikçileri, gazeteciye silah çekti

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı güvenlikçileri, gazeteciye silah çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 12:42

Adana’daki yerel Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, havaalanı otoparkı girişinde tartıştığı güvenlik görevlilerinin kendisine silah çetiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İŞTE GÜVENLİKÇİLERİN SİLAH ÇEKTİĞİ O ANLAR / Foto Galeri

Yolcu karşılamak için dün akşam özel otomobiliyle, basın araçlarının da park edebildiği havaalanı otoparkı VIP girişine gelen Yüksel Evsen, basın plakasını gösterip otoparka girmek istedi. İddiaya göre, bu sırada Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) güvenlik görevlileri M.K. ve A.A., Evsen’den basın kartını da göstermesini istedi. Basın kartını veren Evsen, güvenlikçilerin incelemeleri gecikip bu sırada uçaktan inen yolcusu da telefon edince neden geciktirildiğini sordu. Cep telefonu ile konuşmaması yönünde ikaz edilen Evsen ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı, otoparka giriş bariyeri de kapatıldı. Olup bitenleri cep telefonuyla görüntüleyen Yüksel Evsen otoparka sokulmayınca tartışma alevlendi. İddiaya göre Evsen, özel güvenlik görevlilerinin önce sözlü, ardından fiili saldırısına uğradı. Bu arada havaalanına gelen aynı televizyonun kameramanı da olayı görüntüledi.

"SİLAH ÇEKTİLER"

Kameraman Aydın Güçlü’nün görüntü aldığı sırada, güvenlik görevlilerinin silahlarını çekip namluya mermi sürdüğü dikkati çekti. Bu görüntüler de kameralara yansıdı. Polislerin araya girmesiyle olayların büyümesi önlendi.

Olay sırasında sol ayağından yaralandığını söyleyerek Adli Tıp Kurumu’ndan ön rapor alan Yüksel Evsen, güvenlik görevlileri hakkında şikayetçi oldu. Özel güvenlik görevlileri de Evsen’in kendilerine vurduğunu, bir el silah sesi duymaları nedeniyle de silah çektiklerini iddia etti. Ancak Evsen bu iddianın doğru olmadığını, güvenlik kameralarında böyle bir görüntü varsa açıklanabileceğini söyledi.

Bu arada, silah çeken güvenlik görevlilerinden M.K.’nin ’silah kullanamaz’ raporu olduğu iddia edildi.

Havalimanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı tarafından iddia ve görüntülerin incelendiği söyledi. Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, bir kentin dışa açılan kapısı olan Havaalanı VIP bölümünde bu nitelikte görevlilerin çalıştırılmasını anlamakta güçlük çektiğini, bir an için can güvenliğinin kalmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!