Adapazarı'nda 50 çifte toplu nikah töreni

Güncelleme Tarihi:

Adapazarında 50 çifte toplu nikah töreni
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2011 11:26

SAKARYA’nın Adapazarı İlçesi’nde Türk Kadınlar Birliği tarafından il genelinde resmi nikahı olmayan 50 çifte toplu nikah kıydırılıp düğün yapıldı. Çiftlerin bazıları düğünlerine çocuklarıyla birlikte gelince renkli görüntüler oluştu.

Haberin Devamı

NÄ°KAHTAN FOTOÄžRAFLAR

Adapazarı Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleÅŸtirilen toplu nikah törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük de katıldı. Vali Büyük, bu organizasyonu düzenleyen Türk Kadınlar BirliÄŸi Sakarya Åžubesi’ni tebrik ederken, "Evlilik kutsal bir müessesedir. Ancak, yasal olduÄŸu zaman daha bir anlam ifade eder" dedi.Â

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan da Sakarya’da evlenme yaşının çok düştüğünü söyledi. Yağan, "Bize bu yıl müracaat eden çiftlerimiz arasında 17 yaşında olanlar var. Ailelerinin izni ile nikahlarını gerçekleştiriyoruz, ancak bu çiftlerimizden bazılarının ikinci evlilikleri olduklarını öğrendik. Bu gerçekten çok düşündürücü" diyerek genç yaştaki evliliklere dikkat çekti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, bir çiftin nikah şahidi oldu. Nikah töreni sonrasında çiftler çocuklarıyla birlikte oynadı.

KIZILAY 50 GELİNİN RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Haberin Devamı

TÜRK Kızılayı Samsun Şubesi Kadın Kolları’nın yürüttüğü çalışma kapsamında, maddi durumu yetersiz olan nişanlı kızlara gelinlik yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Yazıcı, bir yıl önce hayırsever bir vatandaşın kuruma 100 gelinlik bağışladığını, bunun üzerine ihtiyaç sahibi nişanlı genç kızları bulup gelinlik yardımında bulunmaya başladıklarını söyledi. Yazıcı, "Nişanlı olan ancak gelinlik alacak parası bulunmayan genç kızlarımızı tespit ediyoruz. Onlara depomuzda bulunan gelinlikleri gösteriyoruz. Hiç kullanılmamış olan gelinlikler arasından istedikleri modeli seçiyorlar. Biz de seçtikleri gelinliği temizletip ona veriyoruz" diye konuştu.

Birçok nişanlı kızın maddi yetersizlik nedeniyle gelinlik alamadığını söyleyen Hatice Yazıcı, "Gelinlik giymek her genç kızın hayali. Her genç kız bu hayalinin gerçek olmasını ister. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı genç kızlar bu hayallerinden vazgeçebiliyor. Biz de yaptığımız bu gelinlik yardımıyla hayallerinin gerçekleşmesini sağlıyoruz" dedi.

Geçen yıl 50 nişanlı genç kızın Kızılay’ın verdiği gelinliği giydiğini belirten Yazıcı, "Gelinlik yardımında bulunmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu çalışmayı duyan Ankara’daki hayırseverlerde bizimle bağlantıya girdiler. Onlar da gelinlik ayakkabısı verecekler. Bu yıl çiftlere hem gelinlik hem de gelinlik ayakkabısı vereceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!