Midilli atları çalıp kestiler

Güncelleme Tarihi:

Midilli atları çalıp kestiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 17:04

SAKARYA’nın Hendek ilçesindesi Selman Dede Mesire alanında oluşturulan mini hayvanat bahçesindeki midilli cinsi iki at, kimliği meçhul kişiler tarafından çalınarak mesire alanı yakınında kesildi. Hırsızların, atları kesip derilerini yüzdükten sonra etlerini aldıkları anlaşıldı.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçesini ve Sakarya'yı şoke eden olay dün meydana geldi. Hendek Belediyesi’ne ait olan sayfiye yeri Selman Dede Mesire Alanı’ndaki hayvanat bahçesi çalışanları gün içerisinde midilli cinsi iki atın olmadığını farketti. Çevrede araştırma başlatan belediye ekipleri mesire alanının bitişiğinde bulunan fındık bahçesindeki kemik ve kafataslarından atların çalınıp burada kesildiğini belirledi. Olay hemen belediye yetkilileri ile jandarmaya bildirildi. Bu arada yapılan araştırmada hayvanat bahçesinden daha önce de birkaç keçinin kaybolduğu da ortaya çıktı.

EMEKLİ PAŞA İLE İŞADAMI HEDİYE ETMİŞTİ

Meside alanından çalınan midillileri Hendekli olan jandarma eski genel komutanlarından Emekli Orgeneral Rasim Betir ile işadamı Ferhan Çürüksulu’nun hibe ettikleri öğrenildi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yaşanan hırsızlık olayının çok üzücü olduğunu belirterek, "Kimsede ahlak kalmamış. Biz halkımızın hizmetine sunmuş olduğumuz mesire alanında değişik hayvan türlerinden oluşan bir hayvanat bahçesi yaptık. Vatandaşlarımız hoşça vakit geçirsinler istedik. Ancak önceden çalınan keçilerden sonra şimdi çalınan atlar nedeniyle üzüntülüyüz. Hangi insan bunu yapar?" diyerek tepkisini dile getirdi.

HAYVANAT BAHÇESİNDE ÖNLEM

Haberin Devamı

SAKARYA’nın Hendek İlçesi’ndeki Selman Dede Mesire alanındaki mini hayvanat bahçesinde midilli cinsi iki atın çalınıp kesildiği haberi geniş yankı uyandırırken, hayvanat bahçesindeki hayvanların çalınmaması için önlem alındı.

Hırsızlık olayının ardından hayvanat bahçesinde kalan hayvanların çalınmaması için önlemler artırıldı. Hendek Belediyesi gece bekçsi sayısını artırırken, jandarma ekipleri de bölgede devriye görevi yapmaya başladı.

Hayvanat bahçesinin bekçisi Sefa Akıcı ilk defa böyle bir olayla karşılaşıldığını belirterek "Sabah geldiğimde midilli atları göremedim. Kontrol ettiğimde ise yol kenarındaki tel örgülerin kesilmiş olduğunu gördüm" dedi. Çevrede oturanlar da Hendek’te ilk kez at kesilmesi olayı ile karşılaşıldığını bu hayvanları Hendekli olan ve Jandarma Genel Komutanlığı yapan emekli orgeneral Rasim Betir ile işadamı Ferhan Çürüksulu’nun hibe ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!