Bilgi işlem sorumlusundan çocuklara tuzak

Güncelleme Tarihi:

Bilgi işlem sorumlusundan çocuklara tuzak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 11:31

Bursa’da özel bir kurumda bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan 31 yaşındaki Selim D. yaşı küçük çocukların MSN ve Facebook adreslerini kırarak, bu adreslerden arkadaşlık kurduğu yaşları 8 ila 12 arasında değişen kız çocuklarından kamera karşısında soyunmasını istediği iddiasıyla gözaltına alındı. Evli ve bir kız çocuğu babası Selim D.’nin iş yerindeki bilgisayarında yapılan incelemede, küçük kız çocuklarına ait 168 çıplak görüntü bulundu.

Haberin Devamı

Bursa’da özel bir kurumda bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Selim D. iddiaya göre işyeri ve evindeki bilgisayarlardan, 97 MSN ve Facebook adresini kırdı. Kendisini 12 yaşında tanıtan Selim D., 8-12 yaşlarındaki kız çocukları ile önce tanışıp sohbete başladı, daha sonra kamera karşısında soyunmalarını istedi.

Yaşı küçük bir kız çocuğunun haber verdiği annesinin durumu polise bildirmesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri Bilişim Suçları Büro Amirliği’ne bağlı polisler harekete geçti. Sahte adresler oluşturarak kendilerini kız çocuğu olarak tanıtan ekipler bir süre Selim D. ile iletişime geçtikten sonra zanlıyı teknik takibe aldılar. Nilüfer İlçesindeki özel bir kurumda çalıştığı tespit edilen Selim D. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının iş yerindeki bilgisayarında yapılan incelemede yaşı küçük kız çocuklarına ait 168 çıplak görüntü ve çocuklara ait bilgilerin olduğu bir klasör ele geçirildi.

Haberin Devamı

Emniyetteki ifadesi tamamlanan zanlı Selim D. çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİS AİLELERİ UYARDI

Bu arada Bursa polisi, benzer olayların yaşanmaması için çocukları konusunda ailelere uyarılarda bulundu.

Özellikle yaşı küçük çocukların bilgisayar kullanmaları konusunda ailelerin dikkatli davranması gerektiğine dikkat çeken polis ekipleri anne-babalara uyarmak için Valilik ile birlikte özel broşürler bastırdı. Broşürlerde şu uyarılar yer aldı:

-Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarın, çocuğun odasında olmamasına, evinizin ortak kullanım alanı içinde olmasına dikkat edin.

- Gerekli güvenlik ve filtreleme programlarını edinin.

- Çocuğunuzun bilinçli ve güvenli internet kullanımı kuralları konusunda konuşun.

- Çocuğunuza internet ortamında tanıştığı kişilerle sohbet etmemesini ve iletişim kurmamasını öğretin.

- Çocuğunuzun, kendisine ve size ait kişisel bilgileri internet ortamında kimseye vermemesi gerektiğini öğretin. (Kullanıcı adı, şifre, kendi ve aile fotoğrafları, adres, telefon numarası, okulun adı, ebeveynlerinin iş adresleri ve iş yeri telefon numaraları vs.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!