Müdür taşındı, duruşmalar iptal

Güncelleme Tarihi:

Müdür taşındı, duruşmalar iptal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 12:20

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde salon yokluğu nedeniyle bugün görülecek 10 duruşma yapılamadı. Duruşmaların bir ay sonraya ertelenmesi avukatların tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlı Bakanlığı’ndan 6 müfettiş, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Ancak adliyede müfettişlere tahsis edilecek boş oda olmaması nedeniyle ilginç bir olay yaşanmıştı. Adliyede İdare İşler Müdürlüğü görevini yürüten personel, müfettişler için 4.kattaki odasını boşaltmak zorunda kalmıştı. Odasını boşaltan İdari İşler Müdürüne ise duruşma ve sorgu odası olarak kullanılan salon tahsis edildi

MAHKEME 10 DURUŞMASINI ERTELEMEK ZORUNDA KALDI

Adliyede bulunan 4 duruşma salonundan 3'ün de duruşmalar başladı. Ancak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmaları için yer yoktu. Çünkü duruşma salonu geçtiğimiz hafta İdari İşler Müdürüne tahsis edilmişti. Mahkeme salonun İdari İşler Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinden dolayı bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 10 duruşma yapılamadı.

Haberin Devamı

YER YOK DİYE TUTANAK DAĞITILDI

Sabah saatlerinde adliyeye gelen avukatlar ve sanık yakınlarına duruşmanın yapılamadığı bildirildi. Nedenini soran avukatlara mahkeme tarafından ‘yer yokluğu nedeniyle’ duruşmaların yapılamadığını belirten tutanaklar dağıtıldı.

TUTUNAKTA YER YOK MÜDÜR TAŞINDI DENİLDİ

Ancak adliye idari işler müdürlüğünün yer darlığı nedeniyle kendi odasının boşaltılıp küçük duruşma salonuna taşınması sebebi ile küçük duruşma salonunun duruşma yapılabilecek halde olmadığı ifade edilen tutanakta buranın Adliye İdari İşler Müdürlüğü odası olarak kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

Mahkeme bu nedenle 6 davanın duruşmasını 9 Mart 2011’e, 4 davanın duruşmasını 11 Mart 2011’e erteledi.

AVUKAT DİLSİZOĞLU’DAN TEPKİ

Bu duruma tepki gösteren sanık avukatlarından Zekeriya Dilsizoğlu,"Baktım liste yok. Neden duruşma yok diye mahkeme kalemine sordum. Solan yokluğu nedeniyle duruşma yapılamadığına ilişkin tutanak dağıttılar. Müvekkillim 2 senedir tutuklu. Bir önceki duruşma 6 ay önce yapılmıştı. Bugüne ertelenen duruşma yer olmadığı için 9 Mart’a ertelendi.Bize bugün duruşma yapılamayacağı da bildirilmedi" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!