Ankara Ostim'de patlama

Güncelleme Tarihi:

Ankara Ostimde patlama
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2011 11:27

Ankara'nın Sanayi Bölgesi OSTİM'de bir iş merkezinde doğalgaz kazanı patladı. Valilik ölü sayısını 6 olarak açıklarken, YeniMahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da patlamada en az 3 kişinin öldüğünü, 40-50 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. ATO Başkanı Sinan Aygün ise ölü sayısının 8'e çıkabileceğini ama enkazda aramaların ve umutların sürdüğünü söyledi. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin ise çelişkili ifadeler geliyor. Patlamanın oksijen tüplerinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. AKUT kurtarma ekipleri köpeklerle birlikte arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

PATLAMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Ä°ÅžTE PATLAMA SONRASI YAÅžANANLAR / WEB TVÂ

ORTALIK SAVAÅž ALANINA DÖNDÃœ / WEB TVÂ

ANKARA’nın önemli sanayi merkezlerinden olan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi’nde (OSTİM) gaz sıkışmasının neden olduğu sanılan büyük bir patlama oldu. Kentin çeşitli yerlerinden duyulan patlamada harabeye dönen 4 katlı OSTİM Mega Center binasının 2 katı çöktü. İlk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü, 40’a yakın kişinin yaralandığı belirtildi.            

Saat 11.00 sıralarındaki patlama Ostim Sanayi Sitesi’nde bulunan ve yeraltı kablolarının üretildiÄŸi OSTÄ°M Mega Center içindeki jeneratör üretim tesisinde meydana geldi. DoÄŸalgaz sıkışmasının neden olduÄŸu sanılan patlama sırasında 80 kiÅŸinin çalıştığı, diÄŸer iÅŸyerlerinin de kalabalık olduÄŸu belirtildi. Patlamanın meydana geldiÄŸi binanın çevresindeki binalar ve araçlar ağır hasar görünken, enkaz altında kalanların kurtarılması için yoÄŸun çaba harcandı.  Â

Haberin Devamı

Arama kurtarma ve itfaiye ekipleri, özel eğitimli köpeklerin de yardımıyla enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışırken, yaralanan çok sayıda kişi yakındaki hastanelere ulaştırılarak tedaviye alındı. Enkaz altında kalanların sayısı bilinmezken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

BAKAN ATALAY: 6 ÖLÃœ VARÂ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, OSTİM'deki iş  yerinde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğünü, ikisi ağır 27 kişinin  yaralandığını bildirdi.

Bakan Beşir Atalay, yaralananların  Gazi, Atatürk ve Onkoloji hastanelerinde tedavi altına alındığını belirtti.

Arama kurtarma köpeklerinin enkaz altında canlı bulunduğuna dair bir  işarete rastlamadığını kaydeden Bakan Atalay, arama kurtarma faaliyetlerinin yine  de sürdürüldüğünü bildirdi.
 
"BELEDÄ°YE BAÅžKANININ AÇIKLAMASIÂ

Yenimahalle Belediye BaÅŸkanı CHP’li Fethi YaÅŸar, kendilerine ulaÅŸan ilk bilgilere göre patlamada 3 kiÅŸinin öldüğünü, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Â

Başkan Yaşar, bu işyerinde 80 kişinin çalıştığının belirtildiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

GÖKÇEK: "TÜP PATLAMASI İHTİMALİ VAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olayla ilgili şunları söyledi:
Burası hidrolik makine üreten bir sanayi kuruluşu. Burada özellikle oksijen tüpü ve normal tüp kullanıyorlarmış. Kesin doğru olmayabilir ama büyük bir ihtimal işçilerin yanlış bir uygulamasından tüp patlaması olabilir. Patlayan tüp diğer tüpleri etkilemiş olabilir.

60’ın üzerinde işçi çalışıyormuş. Binanın bir kısmı imalathane, diğer kısım ise büroların olduğu kısım. Büyük hasar atölyenin olduğu yerde. Binanın sağ tarafı tamamen çökmüş durumda.

Her türlü tedbir alındı. Şu andan itibaren bir tehlike yok. Enkazın altında bulunan vatandaşlarımıza ulaşma gayreti içindeyiz.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yaptığı açıklamada patlamada, 5 ölü, 4'ü ağır 24 yaralının olduğunu söyledi.

GÖRGÃœ TANIKLARI ANLATTI Â

"Çok büyük bir patlama oldu, her yer duman oldu. Araçlar ezilmiş. Bir sürü yaralı var. Hepsi yerlerdeydi. Polisi aradık heme geldiler."     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!