Otomobil Porsuk Çayı'na uçtu: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Otomobil Porsuk Çayına uçtu: 3 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2011 08:17

ESKİŞEHİR’de içerisinde 2’si kadın 6 kişinin bulunduğu otomobil, köprü korkuluklarına çarptıktan sonra Porsuk Çayı’na uçtu. Araçta bulunanlardan 3'ünün cesedi bulundu, 1’i kadın 3 kişi ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ARAMA ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

GÖZYAÅžLARI SEL OLDUÂ

Kaza, kentin en iÅŸlek merkezlerinden Köprübaşı semti Åžair Fuzuli Caddesi’nde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Yüksel ErdoÄŸan yönetimindeki 11 AE 350 plakalı "Mercedes" marka otomobil aşırı hızla girdiÄŸi virajı alamayarak köprünün demir korkuluklarını devirdikten sonra Porsuk Çayı’na uçtu. Yoldan geçen 4 kiÅŸi, suya atlayarak boÄŸulmak üzere olan Cem Ä°nal, kardeÅŸi Zekiye Ä°nal ve araç sürücüsü Yüksel ErdoÄŸan’ı Porsuk Çayı’ndan yaralı olarak kurtardı. Yaralılar BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait botların içerisine alınıp kıyıya çıkartıldı. Yaralılardan Zekiye Ä°nal ambulansla EskiÅŸehir Osmangazi Ãœniversitesi (ESOGÃœ) Hastanesi’ne, Cem Ä°nal ve Yüksel ErdoÄŸan da Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Â

Çok sayıda ambulans, itfaiye polis ekibinin sevk edildiği olay yerine gelen Sivil Savunma İl Müdürlüğü’nün Su Altı Kurtarma Ekibi’nde görevli dalgıçlar 23 yaşındaki Osman Şahbaz, Nesibe Derdivar ve Onur Işık’ın cesetlerine ulaştı. Yetkililer Porsuk Çayı’ndaki suyun barajdan kesilmesinin ardından arama çalışmalarına sabah saatlerinde başlayacaklarını bildirdi. Porsuk Çayı’na uçarak sulara gömülen 11 AE 350 plakalı otomobile dalgıçlar vincin halatını bağladı. Otomobil vinçle çekilerek sudan çıkartıldı.

Köprüden uçan otomobili görüp suya atlayanlardan Bahattin Özel gazetecilere "Ben de alkollüyüm. Suya uçan otomobildekiler de alkollüydü. Ben soğuk havaya aldırmadan suya atladım ve bir kaç kişiyi kurtardım. Çevrede çok sayıda kişi vardı. Onlar olayı seyretti" dedi.

 

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!