Türkiye'ye giriş-çıkış yapılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye giriş-çıkış yapılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 10:02

Gümrük Müsteşarlığı’ndaki Merkezi Bilgi İşlem Sistemi’nin veri tabanında oluşan arıza nedeniyle Türkiye genelindeki tüm kara sınır kapılarından ülkeye giriş ve çıkış yapılamıyor. Sınır kapılarında işlem yapılamadığı için, ihracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine götürmek isteyen TIR’lar Kapıkule’de 4, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da yaklaşık 2 kilometre kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

7 gümrük müdürü değişti

Gümrük Müsteşarlığı’nın bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle Türkiye genelindeki sınır kapıları dün akşam saat 18.00’dan itibaren araç trafiğine kapandı. Arıza nedeniyle Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’a giriş ve çıkış yapılamıyor. İşlemler yapılamayınca da Kapıkule Sınır Kapısı’nda 4, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 2 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Çok sayıda otomobil ile Türkiye’ye giriş ve çıkış yapabilmek için gümrük sahalarında bekletiliyor.

 

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ

 

Kapıkule’de bekleyen TIR sürücüleri dün akşam saatlerinden bu yana hiç hareket edemediklerini söyleyerek, "Bilgisayar sisteminde arıza olduğunu öğrendik. Saatlerdir de kuyrukta bekliyoruz. İnşallah biran önce sorun çözülür ve yolumuza devam ederiz. Her zaman gümrüklerde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz" dediler.

 

Edirne Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri ise, gümrük sahası içindeki hoparlörlerden bekleyen sürücü ve yolculara, arızadan dolayı üzgün olduklarını belirterek, çalışmaların devam ettiğini, yolculara ücretsiz çay ikram edildiğini ve tuvaletlerin ücretsiz olduğunu duyurdu.

 

Gümrük Müsteşarlığı, internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

"Merkezi Bilgi Sistemi’nin veri tabanında oluşan arıza nedeniyle arıza giderilene kadar uygulama kullanılamayacaktır. Giderildiğinde bu sayfadan duyurulacaktır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!