Haliç'te kano gezisi ölümle bitti

Güncelleme Tarihi:

Haliçte kano gezisi ölümle bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 09:46

İSTANBUL’da öğretmenlik yapan Fransız vatandaşı iki kadının, sabah saatlerinde Haliç’teki kano gezisi ölümle bitti. Kanoyu kullanan Kasımpaşa’daki kano kulübünde çaycılık yapan epilepsi hastası 17 yaşındaki Burak Eryılmaz, hastalığı nedeniyle krize girerek denize düştü. Alabora olan kanodaki iki kadın kurtulmayı başarırken, Eryılmaz yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Tarabya’da bir okulda Fransızca öğretmenliği yapan Türk asıllı Fransız vatandaşı Gönül Aydoğan (37) ile Fransız Laurance İncedayı (32), Haliç’te, yoğunluğun olmadığı günün ilk ışıklarında geziye çıkmak istedi. Saat 07.00 sıralarında Kasımpaşa’daki Forza Kano Kulübü’ne gelen iki kadın, kulüpte kano hocasının bulunmaması üzerine kulübün 17 yaşındaki çaycısı Burak Eryılmaz ile denize açıldı. Yaklaşık 100 metre açıldıktan sonra üşüdüklerini söyleyen iki kadın geri dönmek istedi. Bu sırada kanonun yönünü çevirmeye çalışan Eryılmaz, kadınların polise verdiği ifadeye göre kaskatı kesildi, ardından denize düştü. İki kadın Eryılmaz’ı kurtarmak isterlerken kano alabora oldu. Gönül Aydoğan ve Laurance İncedayı, görgü tanıklarının haber vermesi üzerine deniz polisi tarafından kurtarıldı. Yüzme bilmeyen Burak Eryılmaz ise Haliç’te kayboldu. Deniz polisi gencin bulunması için çalışmalarını sürdürürken, 2 kadın Kasımpaşa Polis Karakolu’na getirildi. Burada ifadeleri alınan kadınlar, ardından evlerine gönderildi.

Deniz Polisi’nin uzun süren çalışmaları sonucunda Eryılmaz’ın cesedi bulundu. Savcının incelemesinin ardından ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

/images/100/0x0/55ea765ef018fbb8f8818c7a
ANNE: OĞLUMU ELİMDEN ALANLADAN DAVACIYIM

Oğlunun ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğulan anne Döndü Eryılmaz, "Oğlum epilepsi hastasıydı. Denize açılması kesinlikle yasaktı. Oraya çaycı ve temizlikçi olarak girdi. O benim her şeyimdi. Kanoya binmesine göz yumanlardan ve kulüpten şikayetçiyim. Hukuki işlem başlatacağım, oğlumu elimden alanlardan davacı olacağım" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!