Obama'nın çocuklarıyla aynı eÄŸitimi görüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Obamanın çocuklarıyla aynı eğitimi görüyorlar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 11:40

O, ABD Başkanı Obama'nın kızlarının gittiği okuldaki sistemi Sürmene'ye taşıdı.. Sürmene başarıyı onunla pekiştirecek.

Haberin Devamı

PROGRAMI BURADAN Ä°ZLEYEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z...

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının, 20 Ocak Perşembe günkü bölümün fark yaratan ismi Mustafa Özarslan idi… Özarslan, ABD Başkanı Obama'nın kızlarının gittiği okuldaki sistemi Sürmene'de başarıyla uygulayan idealist bir kaymakam.

Mustafa Özarslan, 2008 yılından bu yana Trabzon'un Sürmene ilçesinde görev yapıyor…  Özarslan, Sürmene'ye atandığında, aynı dönemde ABD'de baÅŸkanlık koltuÄŸuna Barack Obama'nın kızlarının gittiÄŸi ilkokulu inceliyor. "Benim öğrencilerim de aynı ortamlarda eÄŸitim görebilmeli" diyen Özarslan,  "Mükemmel Sınıflar Projesi" ile ilçede çok önemli bir çalışma gerçekleÅŸtirdi.Â

Özarslan proje ile, ''Yaşayan ölü'' olarak adlandırdığı ilçedeki 12 ilköğretim binasını yenileyerek mükemmel sınıflar yarattı. Hiçbir kamu desteği olmaksızın, tamamen sponsorlar ve halkın desteğiyle hayata geçen projeyle öğrenciler bilgisayar, projeksiyon, ses düzeni gibi teknolojik donanımlara sahip sınıflara sahip oldu. Bu sınıflarda, ses akustiğini sağlayan gökyüzü mavisinden limon sarısı duvarlara ve öğrencilerin kendilerine ait rengarenk dolaplara kadar her şey öğrenciler için düşünüldü. Sürmene ilçesindeki öğrenciler, kürsüde öğreten öğretmenin olmadığı, U yerleşim düzeninde öğrenim görmeye, sınıflarındaki katı atık kutularını kullanarak geri dönüşümü öğrenmeye başladı.

Haberin Devamı

12 okuldaki 179 öğretmen ile 3.400 öğrenci mükemmel sınıflardan olumlu yönde etkilendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenlerince yapılan bir araştırma, mükemmel sınıflar sayesinde öğrencilerin derse katılımlarının yükseldiğini, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kuruluşlarına gönderilen öğrenci sayısının yüzde 40 arttığını ortaya koydu.

Sabancı Vakfı Türkiye'nin Fark Yaratanlarını arıyor

Sabancı Vakfı, Ekim 2009'da hayata geçirdiği Fark Yaratanlar televizyon programı için Türkiye'nin yeni fark yaratan hikayelerini arıyor. Yaptıklarıyla toplumda fark yaratan kişilerin paylaşıldığı ve eski soruna yeni çözüm getiren, yaratıcı ve yaygınlaştırılabilir çalışmaların altının çizildiği Fark Yaratanlar programı, yeni bölümleriyle de iyi örneklerin çoğalmasını teşvik edecek.

Haberin Devamı

"Fark Yaratanlar" programına konu olacak isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20:50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor. Toplumda Fark Yaratan çalışmalar yapan isimler başvurularını www.farkyaratanlar.org internet sitesi üzerinden yapabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!