Ergenekon sanıklarına CHP’den yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon sanıklarına CHP’den yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Silivri’de yargılanan bazı Ergenekon Davası sanıklarını genel seçimlerde aday gösterebileceklerini söyledi.

NTV’de yayınlanan röportajda Atatürkçü aydınları partiye alarak koruyabileceklerini belirten Batum şunları söyledi: “AK Parti iktidarı tarafından, bilerek istenerek yöntemlerini böyle kurarak Türkiye’de bazı aydınları, Atatürkçü aydınları içeri atmak suretiyle Türkiye’de kendi iktidarını hiçbir denetimi olmadan, hiçbir önünde engel olmadan kurmak istediğini düşünüyorum. Dolayısıyla buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir.”
Başbakan Erdoğan da, Ergenekon sanıklarından bazılarının muhalefet partileri tarafından aday gösterilmesi planlarıyla ilgili “Her siyasi parti bu tür tasarruflarda gerek seçim yasasının gerek yasaların elverdiği çerçevede istediği şekilde hareket eder. Tabii istediği şekilde hareket ettikten sonra da onların hareketinden çok milletimizin takdirleri de bireysel değildir. Milletimizin takdirleri geneldir. Bunun yansımasını da en güzel şekilde Haziran 2011’de görür” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!