Kaçırılan kızını TV'de gördü

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan kızını TVde gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 10:25

Okulda tanışıp kaçırarak evlendiği eşinin gezmeye gittiğini söyleyip akrabaları ile birlikte hırsızlığa çıktığını öğrenince boşanan işadamı Gökhan Y., eşinin ailesi tarafından kaçırılan 3 yaşındaki kızına İstanbul polisi tarafından düzenlenen yankesicilik operasyonu sayesinde kavuştu. Gökhan Y., operasyon sırasında çekilen görüntüleri televizyonda seyrederken eski eşi Funda Y.’yi kucağında çocuğu ile görünce hemen polise geldi. Gökhan Y. çocuğunu teslim aldıktan sonra "Onunla yeni bir hayata başlayacağız. Annesi gibi hırsız olmasına izin vermeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan projeli çalışma sonucunda Türkiye genelinde 15 ilde yapılan operasyonda, 26’sı kadın 4’ü çocuk 52 kişi gözaltına alınmıştı. Polis şebekeyle ilgili operasyonları sürdürürken film senaryolarını aratmayan bir olay ortaya çıktı. Polise gelen işadamı Gökhan Y., gözaltına alınan Funda Y.’nin eski eşi olduğunu belirterek, "Velayeti bende olan 3 yaşındaki kızımı Funda’nın ailesi yaklaşık iki ay önce kaçırdı. Her yerde onları arıyordum. Dün televizyon ve gazetelerde Funda’nın fotoğraflarını gördüm. Kızım da onun yanındaydı" dedi.

FİLM SENARYOSU GİBİ HAYAT HİKAYESİ

Üniversite mezunu olan Gökhan Y.’nin azılı hırsız Funda Y. ile evlilik hikayeleri deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. İstanbul, Kozyatağı’ında bir anadolu lisesinde okurken yanda bulunan lisede okuyan Funda Y. ile tanışan Gökhan Y. onunla arkadaşlık yaptı. Okulu bitirdikten sonra bir süre görüşmeyen ikilinin yolu bu kez Bodrum’da kesişti. Üniversiteye başlayan ve yazları dayısının şirketinde çalışmak için Bodrum’a giden Gökhan Y. burada Funda Y. ile karşılaştı. İkili kısa sürede evlenmeye karar verdi. Bu arada Gökhan Y. Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan kız arkadaşından ayrıldı. Eşinin ailesinin hırsız olduğunu bilmeyen Gökhan Y, onunla evlenmeye karar verdi. Bu sırada dedesi vefat eden Gökhan Y. İstanbul’da cenazeye katıldıktan sonra yanına Funda Y.’yi de alarak uçakla Bodrum’a gitti. 2006 yılında evlenen çiftin 2007 yılında bir kızları oldu.

Haberin Devamı

Yaptığının yanlış bir evlilik olduğunu geç fark ettiğini söyleyen Gökhan Y. "Ben evlendiğimde de hırsız olduğunu bilmiyordum. Ailesi ile doğru dürüst tanışmamıştım. Bana 'Ailemi tanısan değişirsin' demişti. Bir süre sonra ailesini tanıdım şok oldum. Bu arada bir kızımız oldu. İlk başlarda ben ailesiyle değil onunla evlendim diyordum. Ancak bir süre sonra benden habersiz ailesiyle birlikte hırsızlık olaylarına gittiklerini öğrendim. Hemen boşanma davası açtım. Kızımı da alarak evden ayrıldıktan sonra bir televizyon kanalında hırsızlık yaparken çekilmiş güvenlik kamera görüntülerini gördüm. Polise haber vererek onun yakalanmasını sağladım. Bu sırada 3 yıllık evliliğin ardından 21 Mart 2010 tarihinde tek celsede boşandık. Boşanma davamızın görüldüğü gün hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu için kızımın velayeti bana verildi." dedi.

"BABAMI YERLERDE SÜRÜKLEYİP KIZIMI KAÇIRDILAR"

Hakimin verdiği karara uyarak kızını annesinin görmesine izin verdiğini söyleyen Gökhan Y., iki ay önce kızının eşinin gönderdiği kişiler tarafından Kozyatağı'nda bir alışveriş merkezi önünde kaçırıldığını söyledi. Babasının kızını gezdirdiği sırada eşinin akrabaları tarafından kaçırıldığını anlatan Gökhan Y. "Babamı otomobilin peşinden yerlerde sürüklemişler. Olayın meydana geldiği 16 Kasım tarihinden bu yana kızımı arıyordum" dedi.

"ONUN HIRSIZ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİM"

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri Gökhan Y.’nin şikayeti üzerine nezarette annesi ile birlikte oturan aile içinde ismi "Meryem" olarak değiştirilen kızını alarak baba Gökhan Y.’ye teslim etti. Yaşadıklarına bir mana veremeyen minik kız, babasını görünce koşup boynuna atladı. Kendisini öpen kızına sarılan baba Gökhan Y. "Kızımın hırsızların arasında yetişip onlar gibi olmasına asla izin vermeyeceğim. Onunla yeni bir hayata başlayacağım" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!