Okuyan: Yalova Valisi istifa etmeli

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: Yalova Valisi istifa etmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 14:23

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yalova eski Milletvekili Yaşar Okuyan, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin’in istifa etmesi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da görevden alınması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği ve 81 ilin Valisinin katıldığı değerlendirme toplantısında 19 Mayıs törenlerinin ve yapılan gösterilerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Yalova Valisi Dursun Ali Şahin’in 'haddini aştığı'nı iddia eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Yalova eski Milletvekili Yaşar Okuyan, Vali Şahin’i istifaya çağırdı.

Yalova Valisi Dursun Ali Şahin’in tek kişilik özel bir kararname ile hükümet tarafından özel olarak 5 ay önce Yalova’ya Vali olarak atandığını söyleyen Okuyan, “Yalova Valisi haddini aşmıştır. Ancak en vahim olanı ise bu tartışmalı öneriyi bizzat İçişleri Bakanı Bakanı Beşir Atalay’a iletmesi ve Bakanın bu öneriye sessiz ve kayıtsız kalmasıdır. Yalova Valisi derhal görevden alınmalı. Ancak görevden alacak olan irade ise bu gelişmelere sessiz kalmaktadır” dedi.

Yalova Valisi Şahin'in, valilik koltuğunda oturamayacağını, derhal istifa etmesi gerektiğini savunan Okuyan, “İçişleri Bakanı Beşir Atalay da görevden alınmalı ve bakanlıktan uzaklaştırılmalıdır. 19 Mayıs 1919’un emperyalizme karşı başkaldırı, ulusal kurtuluş mücadelesinin anlamını bilmeyenler o koltukları işgal edemezler” diye konuştu.

Büyük önder Atatürk’ün Yalova için ayrı bir önemi olduğunu, Cumhuriyetin kurumsallaşmasında Yalova’nın önemli bir payı bulunduğuna dikkat çeken Okuyan, "Atatürk’ün 'benim kentim' dediği Yalova’ya yakışmayan bir Vali koltukta oturuyor. Haddini aşmıştır. Ya çıkıp bütün Türkiye’den özür dilesin, ya da hemen derhal istifa etsin” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!