TT Arena protestosuna polis el koydu

Güncelleme Tarihi:

TT Arena protestosuna polis el koydu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 19:03

Türk Telekom Arena stadyumunun açılışında yaşanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alehine yapılan "ıslıklı protestoyla" ilgili savcılıktan gelen talimatla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Polis eldeki video görüntülerini incelerken, protestoyu başlatan grup yada kişileri belirlemek için çalışma başladı. Galatasaray kongre üyeleri ve açılışa gelen yakınlarının da incelendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aslantepe olarakta bilinen yeni stadyumun açılışında yaşanan protesto ile ilgili Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen talimat yazısı ile protestoyu başlatan kişilerin yada grupların belirlenerek yakalanmaları istendi. Savcılıktan gelen emir üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri açılış sırasında çekilen görüntüleri incelemeye aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında ilk olarak Galatasaray kulubü tarafından hangi firmalara ne kadar bilet verdiklerinin listesini istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından listelerin alınmasının ardından açılış sırasında öncelikle "Ultraslanlar", "Tek Yumruk" gibi taraftar guruplarının stadyumun neresinde oturduğunun listesi çıkarılacak. Daha sonraki aşamada daveteyi alan firmaların bunları kime dağıttığı öğrenilecek.

GALATASARAYLI KONGRE ÃœYELERÄ° DE Ä°NCELENÄ°YOR

Soruşturmada Galatasaray’lı kongre üyeleri de incelemeye alındı. Bu amaçla Galatasaray kulübünden kongre üyelerinin adres ve telefonları istendi. Yaklaşık 13 bin bilet verilen kongre üyeleri ile tek tek konuşularak kimleri stadyuma davet ettiklerinin sorulacağı öğrenildi.

Yetkililer savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada öncelikle olayın organize bir hareket olup olmadığının araştırılacağını, daha sonra protestoyu başlatan ve katılan kişilerin Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilerek ifadelerinin alınacağını söylediler. Bu kişilerin gözaltına alınıp alınmayacağının Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilecek talimata göre belli olacağı öğrenildi.

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!