TSK'dan ikinci Aktütün açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TSKdan ikinci Aktütün açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 17:22

Genelkurmay Başkanlığı, “Aktütün Jandarma Karakolu civarında silah ve mühimmat bulundu” haberleri hakkında bir açıklama daha yaptı. Açıklamada ''Mühimmatın olduğu hurdalık Aktütün'e 48 km uzaklıktadır'' denildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, “Aktütün Jandarma karakolunun hemen yakınındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu” haberleriyle ilgili bir açıklama yaparak, yakın denilen hurdalığın Aktütün’e 48 kilometre uzaklıkta bulunduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, basında bir süredir yer alan “Aktütün Jandarma Karakolu'nun hemen yakınındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu” haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasına daha önce söz konusu silah ve mühimmatın “Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı hizmet binası güneyindeki hurdalık depoda” bulunduğu konusunda bilgi konulduğunu hatırlatan Genelkurmay şöyle devam etti:

“AKTÜTÜN CİVARINDAKİ” HURDALIK 48 KM UZAKTA

“Müteakip günlerde konu ile ilgili yapılan yayınlarda söz konusu mühimmatın; ‘Aktütün Jandarma Karakolu civarında bulunduğu’ şeklinde haberler ve bölücü terör örgütü tarafından Aktütün Jandarma Karakoluna gerçekleştirilen saldırılar ile ilişkilendirecek şekilde bazı yorumlar yer almaya devam etmiştir.

17 Ocak 2011 tarihinde Gnkur.Bşk.lığı internet sayfasında da belirtildiği gibi; anılan mühimmat Aktütün Jandarma Karakolu civarında değil, aşağıdaki haritada da gösterildiği gibi Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı hizmet binası güneyinde bulunan, uzun süredir kullanılmayan ve hurdaların muhafaza edildiği bir depoda bulunmuştur. Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı İran hududu tarafında olup, Irak hududundaki Aktütün Jandarma Karakolunun yaklaşık 48 Km. kuzeydoğusunda bulunan ayrı bir askeri birliktir.”

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Aktütün karakolu ile söz konusu "hurdalık"ın bulunduğu mevkiinin haritasına da yer verdi.

Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!