TCDD Genel Müdürü: O an ben de yandım

Güncelleme Tarihi:

TCDD Genel Müdürü: O an ben de yandım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 13:11

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Haydarpaşa Yangını'ndan bahsederken 'O an ben de yandım.' dedi. Karaman, hızlı trende Konya hattının 2011 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Tv8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programına TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman konuk oldu. Karaman, TCDD’nin çalışmaları hakkında konuştu.

 

“100 KİŞİDEN 80’İ TRENE BİNİYOR”

 

Türkiye’deki hızlı tren projelerinden bahseden Karaman: “Hızlı trenler, ülkelerin gelişmişliklerini gösterir. Ülkemizde de ilgi görmesinin yanında hızlı trenle yolculukları çok seviliyor. Örneğin, Ankara- Eskişehir hattında 100 kişiden 80’i trene biniyor. Yapımı devam eden Ankara-İstanbul trenine de 3 yıl içinde bineceğiz. Bunun dışında Ankara’dan doğuya, İzmir’e, Bursa’ya da hatlar döşenecek. Projelerimiz arasında 2015 yılında tamamlamayı planladığımız, ulaşım süresi 2 saat olacak Ankara- Sivas hattı da var.” dedi.

 

Haberin Devamı

“2011’İN İLK YARISINDA BİNECEĞİZ”

 

Karaman: “Konya hattının tamamlanmasıyla ilgili kesin bir süre veremiyoruz. Çünkü bu süreçte kullanılabilirliği ve güvenilirliğini ölçmek için bazı testlerin yapılması gerekiyor. Testlerin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. 2011’in ilk yarısında binmeyi umuyoruz.” diye konuştu.

 

“ATATÜRK’TEN MİRAS KALAN YOLLARI YENİLİYORUZ”

 

TCDD Genel Müdürü Karaman: “Elli yıl sonra demir yollarına destek veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz. Para sıkıntısı çekmiyoruz. Verilen parayı harcayamıyoruz bile. 100 yıl sonra hatlarımızı yenilemeye başladık. Geçmişte ray bulamıyorduk, ray ithalatı için çok uğraşıyorduk. Fakat şimdi ray üretiyoruz. Bakkaldan alır gibi, alıp döşüyoruz.” dedi.

 

“HAYDARPAŞA GARI YANINCA BEN DE YANDIM”

 

Karaman, Haydarpaşa Garı’nı siz mi yaktınız iddialarına: “Bu iddialar bir yana, yanması bizi çok üzdü. Elektrik kontağı oldu, yandı. Özellikle yakıldığını göstermek büyük haksızlık.” yanıtını verdi.

 

Haberin Devamı

“HATLAR TAMAMLANINCA, GELİŞMİŞ BİR ÜLKE OLACAĞIZ”

 

“Malesef demir yolları hala zarar ediyor. Fakat belirli bir süre daha yatırım yapabilirsek, 2015’ten sonra kar etmeye başlayacağız. Raylar iyileştikçe, iyi yollar yapıldıkça bu durum düzelecek. Tren hatları şu anda teknolojinin zirvesi. Bu hatları yapınca, gelişmiş ülkeler sınıfına giriyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!