Askeri araç kaza yaptı: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Askeri araç kaza yaptı: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 09:42

Adıyaman' da askeri araç devrildi, 2 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER/ WEB TV

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Feci kaza, sabah saatlerinde Adıyaman-Gölbaşı karayolunun 13. kilometresinde meydana geldi. Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na gelmek üzere askeri servis aracı ile yola çıktı. İçerisinde 2'si rütbeli 16 askerin bulunduğu arkası tenteli olan ve Ünümok tipi servis aracı, Çakalçayı Köprüsü mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kontrolden çıktı. Sürücü er Tanju Erbaş'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından araç taklalar atıp, daha sonra şarampole devrildi.

 

Yoldan geçen araç sürücülerinin fark etmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi sevk edildi. İhbarın ardından kazanın yaşandığı Adıyaman'ın ilçeleri ile Şanlıurfa ve Gaziantep'e bağlantısını sağlayan karayolu trafiğe kapatıldı. Sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinin gelişinin ardından yaralanan askerler, ambulanslarla Adıyaman Devlet Hastanesi ve 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada kazayı duyan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, AK Partili Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve yetkililer olay yerine giderek inceleme yapıp, bilgi aldı. Yetkililer daha sonra hastanelere gidip burada da ilgililerden bilgiler aldı.

 

Haberin Devamı

ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN İSİMLERİ

 

Kazanın ardından hastanelere sevk edilen yaralılardan İsmail Saygılı ile Özgür Güven isimli erler yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İki askerin şehit olduğu haberi, hastanede tedavi gören diğer askerler ile askeri yetkililerin üzülmesine yol açtı. Kazada yaralanan erler Mevlüt Esen, İsmail Kaya, Yılmaz Öztürk, Halil Uzun, Sinan Yazıcı, Yunus Akgöz, Tanju Erbaş, Murat Şimşek, Fatih Ay, Garip Çoban, Ali Yılmaz ve Mehmet Öztaş'ın tedavilerine Adıyaman ve 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde devam edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Öte yandan kazada yaralanan ve hayati tehlikeleri bulunduğu öğrenilen; Astsubay Hüseyin Yüksel, Uzman Çavuş Ersin Aydeniz ile erler Lokman Düşme ve Mehmet Çalışkan, ilk müdahalelerinin ardından Sağlık Bakanlığı ve askeri helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

 

Haberin Devamı

VALİ YARDIMCISI: SEBEP BUZLANMA

 

Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü, kazanın ardından şehit olan askerlerin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "İlk belirlemeler yoldaki buzlanmadan dolayı kazanın meydana geldiğini işaret ediyor. Durumu ağır olan 4 yaralı askerimizi helikopterler ile Malatya'ya gönderdik. Adıyaman'da tedavisi devam eden 12 askerimizin sağlık durumları ise daha iyi" ifadesini kullandı.

ATIŞ EĞİTİMİNE GİDİYORLARDI

Adıyaman’da, 2 askerin şehit olduğu 16 askerin ise yaralandığı kaza ile ilgili soruşturma sürerken, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin eğitim atışı için kent merkezindeki İl Jandarma Komutanlığı’na gelirken kazanın meydana geldiği öğrenildi. Sabah saat 08.00 sıralarında atış eğitimi için Gölbaşı’ndan Adıyaman’a gelen er Tanju Erbaş yönetimindeki askeri araç, kente 13 kilometre kala kontrolden çıkarak takla atıp, şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit olurken, 16 asker ise yaralandı.

Haberin Devamı

BÖLGE KOMUTANI İNCELEME YAPTI

Üzücü kaza sonrası, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, kente gelerek incelemeler yaptı. Karayolu ile kente gelen Tuğgeneral Lapanta, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Ali Osman Salık ile birlikte kazanın meydana geldiği Çakalçayı Köprüsü mevkiinde incelemelerde bulundu. Olay yerinde kazanın oluş şekliyle ilgili bilgi alan Tuğgeneral Lapanta’nın incelemesi sırasında CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse de gelerek başsağlığı dileklerini iletti. Olay yerinde incelemesini tamamlayan Tuğgeneral Lapanta ve Albay Salık daha sonra 82. Yıl ve Adıyaman Devlet Hastanesi’ne giderek yaralı askerleri ziyaret etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!