Organize

Güncelleme Tarihi:

Organize
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:35

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena Stadı’nda yaşanan protesto olayıyla ilgili, “Burada organizasyon var mı? Ben bunu açıkça söyleyeyim. Bir organizasyon var” dedi.

Galatasaray’ın stadı değil

Türkiye’yi adım adım dolaştığını belirten Erdoğan, “Gittiğim illerde halkımın teveccühü, herşeyi ortadadır. Halkımla bu noktadaki ilişkilerim ortadadır. Bunun gerçek doğrusu 12 Haziran’da ortaya çıkacaktır. Gerçek doğru ortaya çıktığı zaman da gerçek anket odur. Yapılan diğerlerinin hepsi geçicidir. Çok açık, net göreceğiz” diye konuştu. Erdoğan, Suriye ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın protesto edenleri tespit edip stada almayacaklarını söylediği hatırlatılan Erdoğan, “Telekom Arena Stadı ile alakalı olarak bazı şeyler herhalde anlaşılmamakta direniliyor” dedi. Türk Telekom Arena Stadı’nın yapılmasıyla ilgili süreçte eski Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ın kendisini ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, “Tabi bu adımı atarken Galatasaray kendi imkanlarıyla böyle bir şeyi yapacak durumda değildi” diye konuştu. Metro kavşak düzenlemeleri dahil tüm adımları attıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Projenin başlangıcındaki hesaplama ile içindeki hesaplama bir olmadı. Ali Sami Yen Galatasaray’ın değildir. Üst kullanım hakkı verilmiştir. O da devletindir, milletindir. Üst kullanım tahsisi yapılmıştır. Biliyorsunuz önce bu işi müteahhidi götüremedi ve TOKİ ile bunu bitirdik. Bitirirken de bizzat bu işle şahsımla özellikle ilgilendim.

Saracoğlu Fenerbahçe’nin

Bu Şükrü Saracoğlu değildir. Şükrü Saracoğlu Fenerbahçe’nin bizzat kendisinin yaptırmış olduğu stadıdır. Bursa aynı şekilde yaptırıyor. Ama TOKİ’nin farklı illerimizde de stat yapımına girdiği yerler var. Trabzon’da başladık. Seyrantepe’deki bu stadın bitişiyle birlikte bizler de bu açılış heyecanını yaşamak istedik. Bütün bunların yapıldığı süreçte bizim kalkıp açılış töreninde, şölene dönüşmesi gereğini bildiğimiz törende böyle tabloyla karşılaşmış olmamız bizi üzmüştür. Bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmek asla söz konusu değildir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!