CHP Ankara ve İzmir il başkanlıklarına atama

Güncelleme Tarihi:

CHP Ankara ve İzmir il başkanlıklarına atama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 14:46

CHP'de istifa eden İzmir ve Ankara İl Başkanlıkları'na atama yapıldı.

Haberin Devamı

İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Nalbantoğlu'nun yerine Tacettin Bayır atandı.

Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ise genel merkezin kendisini istemediğini iddia etmiş ve istifasını vermişti. Yıldızlı'nın yerine de Tarık Şengül atandı.

ATANDIĞINI TV'DEN ÖĞRENDİ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na 20 gün önce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) eski İzmir Şube Başkanı Ömer Cihat Akay atanırken,

/images/100/0x0/55ea0f2bf018fbb8f8687ee1
CHP’nin İzmir İl Başkanlığı’na da USİAD İzmir Temsilcisi Tacettin Bayır getirildi. Partinin çeşitli kademelerinde 27 yıldır hizmet veren Bayır, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin tarafından dün saat 17.30’da telefonla aranarak, Genel Merkez’e çağrıldı. Bayır, bugün saat 11.30 uçağı ile Ankara’ya gitti. Bayır, Genel Merkez’e ulaştığında parti üst yönetiminin katıldığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı başlamıştı. Göreve atandığını haber kanallarının son dakika gelişmelerinden öğrenen Bayır, "Ben görev adamıyım. Milletvekili aday adayıydım. Ancak partimin bana bu makamda ihtiyacı oldu, seve seve koştum. Göreve talip olmadım. Benim anlayışımda görev istenmez verilir. Hedefimiz genel seçimde en iyi başarıyı almak" dedi. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Bayır, 33 yıldır panjur sistemleri üretiyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ÖZEL EKİPLE ARAŞTIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin İzmir İl Başkanlığı’na atanacak isim konusunda özel araştırma yaptırdığı öğrenildi. İl Başkanı Bayır, "Atamadan önce partiden bir yetkili İzmir’e gelerek benimle özel olarak görüştü. Kendimi ve hedeflerimi anlattım. Ayrılırken bana "sizi milletvekili olarak görmek isteriz. Parlamentoda sizin gibi insanlara ihtiyaç var’ dedi" diye konuştu.

TACETTİN BAYIR KİMDİR?

1960 yılında İzmir'de doğdu.  

1983 yılında SODEP'e kaydolarak kuruluş çalışmalarında görev aldı.

1984 - 1986 yılında SHP Konak İlçe Esnaf Komisyon Başkalığı yaptı.

1988 - 1990 döneminde Konak Halkevleri Başkanlığı ve Halkevleri İl Koordinasyonu Kurulu Başkanlığı yaptı. Daha sonra SODEP-HALKÇI PARTİ birleşmesinden oluşan SHP-CHP birleşmesi dahil birçok kez ilçe, il, kurultay delegelikleri yaptı.

Üç dönem İzmir İl Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği ve İl Seçim Propagandisti olarak seçimlerde görev aldı.1999 Milletvekili seçimlerinde ön seçimde aday olup 43 aday arasından 7.oldu.  

Şu anda Ulusal Sanayici İş Adamları Derneği İzmir Temsilciliği ve Fahrettin Altay Spor Kulübü'nün Başkanlığını yapmakta.

 

TARIK ŞENGÜL KİMDİR?

 

ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le yaşadığı “Akay Kavşağı” tartışmalarıyla tanındı. Şengül, eski Şehir Plancıları Odası Genel Başkanıydı.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!