ErdoÄŸan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli açıklamalar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 10:41

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ile Lübnan'daki hükümet kriziyle ilgili gelişmeleri ele almak üzere Şam'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Beşar Esad’ın davetine icabetle Şam’a gidiyorum.

Ziyaretimizin temel amacı Lübnan’ın şu anda yaşamakta olduğu sıkıntılar, 11 bakanın istifasıyla ortaya çıkan hükümet bunalımının kısa sürede aşılması niçin neler yapılabileceği.

BELÄ°RSÄ°ZLİĞİ BÖLGE KALDIRMAZ Â

Katar Halifesi de benimle eş zamanlı ziyaret edecek. Türkiye, Suriye’nin huzur ve refahına büyük önem veriyor. Bölgede herhangi bir sıkıntının yaşanmamasını arzu etmiyoruz. Bunun da temel şartı siyasi istikrarın bölgede akim olmasıdır

Lübnan’ın yeni bir belirsizlik ortamına girmesini de bölgemiz kaldırmaz. Lübnan’daki sıkıntının bitmesi için aktif gayretlerimiz oldu. Türkiye olarak özellikle Lübnan’ın sıkıntılı bölgelerinde eğitim ve sağlıktan altyapıya kadar bir çok desteğimiz oldu. Kasım’da Lübnan’a yaptığımız ziyarette yatırımların bir kısmının açılışını yaptık.  Bunalımın aşılabilmesi için yapacağımız ziyarette bize düşen neler olabiliri görüşelim istiyoruz. Asıl bölgesel sorunlar ve Lübnan sorudur asıl ziyaretin temeli.

Haberin Devamı

SORULAR:


Lübnan krizi ile ilgili olarak Sarkozy ile görüştünüz mü? Çok taraflı bir toplantıdan da bahsetmiştiniz. İran yoktu o toplantıda. İran’ın olmaması ABd ya da Fransa'nın bir tutumu mu?


Dün Sarkozy’den yazılı mektup aldım. Davet mektubuydu. Cevabımızı da olumlu olarak bildirdik. Toplantıda 7 ülkenin davet edildiği görülüyor. Bize bildirilen bir tarih yok. Davet sahibi Fransa’dır. Tarih olarka öyle zannediyorum ki bu hafta içi belirlenerek bildirilmesi söz konusu. İran Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşme neticesinde de ‘’Pazar Pazartesi temsilcimi göndereceğim’’ dedi. İran Dışişleri Bakanı bu akşam Türkiye’ye geliyor. İran cumhurbaşkanı ile de telefonda bu konuları etraflıca görüştük.

 

Tunus’ta yaşananlar

 

Haberin Devamı

Tunus’taki gelişmeler veya bu bölgelerdeki gelişmeler aslında bir hareketlenmenin bu bölgede olduğunu ve dalga dalga yayıldığını gösteriyor. Temennim bu olayların süratle aşılması. Yönetimlerin halkıyla kaynaşması çok önemli. Tunus’taki yöneticiler de gerekli değerlendirmeleri yapacaklardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!