Başbakan Erdoğan'ı şaşırtan fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanı şaşırtan fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 09:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul temasları sırasında objektiflere yansıyan 44 fotoğraftan oluşan "Başbakan İstanbul'da" sergisinin açılışını yaptı. Erdoğan, sergide yer alan ve bugüne kadar hiç yayımlanmayan iki özel fotoğrafını görünce şaşırdı.

Haberin Devamı

SERGİDEN KARELER

İstanbul'daki Başbakanlık muhabirleri tarafından İstanbul Büyükşehir  Belediyesi Kültür AŞ'nin katkılarıyla hazırlanan sergi, Beşiktaş'taki Başbakanlık  Çalışma Ofisi bünyesindeki Basın Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılışını yapan Erdoğan'a, Başbakanlık Başdanışmanı Nabi Avcı,  Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan da eşlik etti.

Fotoğrafları ilgiyle inceleyen Başbakan Erdoğan, fotoğrafların hikayesini  foto muhabirleri ve muhabirlerden dinledi.

Erdoğan, sergide yer alan ve bugüne kadar hiç yayımlanmayan iki özel  fotoğrafını görünce şaşırdı ve Başbakanlık foto muhabiri Kayhan Özer'e dönerek,  esprili bir şekilde “Bu fotoğraflar nasıl çıktı?” diye sordu.

Bu fotoğrafların birinde Erdoğan koşu bandında spor yaparken, diğerinde  masa tenisi oynarken görülüyor.
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin raket tutuş şekline ilişkin soruları  üzerine de, bunun Çin tarzı olduğunu, öğrencilik yıllarından bu yana masa tenisi  oynadığını söyledi.

Bir gazetecinin “Futbolda başarılı olduğunuzu biliyoruz, masa tenisinde  nasılsınız?” sorusuna Erdoğan, “Masa tenisinde de fena değilim, çok ileri  seviyede olmasa da belli bir derece de alırım” yanıtını verdi.

Erdoğan, bir törende plaket almak için koşar adım giden eski Deniz  Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın fotoğrafını görünce de gülerek “Ooo,  amiralime bak” dedi.

İstanbul'da yapılan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda  Türkiye-Sırbistan maçı sırasında çekilen fotoğrafı incelerken de Erdoğan,  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kastederek, “Ahmet'e bak, üstümüzden  uçacak” diye espri yaptı.

Torununa oyuncak alırken çekilen fotoğrafa bakarken Erdoğan “Bunlara da  oyuncak dayanmıyor” dedi.

Sergiyi düzenleyen gazeteciler tarafından daha sonra Başbakan Erdoğan'a  Ermeni mücevher ustası Viktor Öcal'ın “negatif heykel tekniği” ile Erdoğan için  özel tasarladığı kol düğmeleri hediye edildi.

Serginin kataloğunu da inceleyen Erdoğan, “Bunu akşam hanımefendiye de  hediye edelim” diyerek, bir katalog da eşi için aldı.
Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlık muhabirleri ile hatıra fotoğrafı  çektirdi.

Haberin Devamı

“BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU”

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sergiye ilişkin görüşlerini sorması  üzerine, her şeyden önce yakalanan enstantanelerin çok farklı olduğuna dikkati  çekerek, şunları söyledi:
“Benim için de doğrusu sürpriz oldu. Maharetinizi de gayet güzel  göstermişsiniz. Asıl önemli başarı burada. İnanıyorum ki, sizde bunun çok daha  fazlası var. Bu albüm, unutulmaz bir anı olacak. Özellikle fotoğraf sanatı  noktasında başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Bizimle beraber bu  yolculuğunuz yorucu oluyor ama bize hakkınızı helal edin, siz de görevinizi  yapıyorsunuz ben de görevimi yapıyorum. İnşallah vatana, millete, hizmet etme  noktasında bunu böyle devam ettirmek durumundayız.”
“Arkadaşlarımız görevlerini iyi yapmışlar mı?” sorusu üzerine Başbakan  Erdoğan, “Gayet güzel. Bu hazırlığınız da güzel, ama yer de güzel değil mi?”  diye sordu.
Gazetecilerin “seçimin yaklaştığını ve yoğun bir çalışma dönemi  başlayacağını” ifade etmeleri üzerine de Erdoğan, yoğun bir kampanyanın  başlayacağını söyledi.
Sergiyi düzenleyen Başbakanlık muhabirleri, açılışı gerçekleştiren  Erdoğan'a katılımından dolayı teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!