Dede Korkut’un Rus versiyonu ‘Aşk ve Ölüm’

Güncelleme Tarihi:

Dede Korkut’un Rus versiyonu ‘Aşk ve Ölüm’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

Azeri Besteci Polat Bülbül-oğlu’nun Dede Korkut Destanı’ndan uyarladığı ‘Aşk ve Ölüm’ adlı bale eseri Rusya’nın dünyaca ünlü Ekaterinburg Opera ve Bale Tiyatro Topluluğu tarafından Ankara’da sahnelendi.

Haberin Devamı

Etkinlik Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un organizasyonu ile Devlet Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleşti. ‘Aşk ve Ölüm’ün bestecisi, Azerbaycan’ın ünlü müzisyeni, eski Kültür Bakanı ve halen Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten Polat Bülbüloğlu “Eserim Türkiye’de ilk defa sahneleniyor” dedi.

Erkekler, aşk için ölmeye hazır

12 senedir Türkiye’ye gidip geldiğini ve Ankara’da bulunmaktan dolayı kendini çok iyi hissettiğini vurgulayan Bülbüloğlu şöyle konuştu: “Dede Korkut Türk halklarının büyük bir geleneği. Türk dünyasının görkemli bir eseri. Eserde sevgi, coşku, ölüm, hayat, vatanseverlik, iyi güçlerle, kötü güçlerin birbiriyle çakışması var. Aşk için ölmekten bahsediliyor. Aşk ile ölüm arasında bir bağlantı var. Erkekler aşk için ölür. Aşk için ölmeye hazırdır.”

Günay tebrik etti

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dede Korkut Destanı’ndan uyarlanan “Aşk ve Ölüm” balesini, Azeri bestecisi Polat Bülbüloğlu ile beraber izledi. Günay, eserin bestecisi Bülbüloğlu’na sarılarak tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!