Åžehit babası tazminatla borçlarını ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Şehit babası tazminatla borçlarını ödeyecek
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 13:41

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde 2003 yılında terhisine iki hafta kala, önce mayına basarak şehit olduğu söylenen daha sonra ise intihar ettiği bildirilerek, şehitlik unvanı ve hakları geri alınan İbrahim Serkan Gündüz’ün babası Servet Gündüz, Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM)açtığı davayı kazandı. Acılı baba kazandığı tazminatla borçlarını ödeyecek.

Haberin Devamı

RESİMLERİYLE HASRET GİDERİYOR - FOTO GALERİ

AİHM’in, Türkiye’yi 24 bin Euro tazminat ödemeye mahk?m ettiğini belirten şehit erin babası Servet Gündüz, oğlunun şehit olduğunu ispatlamak için mahkemeye başvurmak zorunda kaldığını ve aldığı tazminatla borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Serkan Gündüz 1999 depreminde Yalova’da enkazdan sağ kurtulmayı başardı ama askerlik yaptığı Hakkari Çukurca’dan sağ dönemedi. Askeri tutanaklara göre, 7 Temmuz 2003’te terhisine 14 gün kalan Gündüz, elbiselerini yıkamak için komutanından izin istedi. Ancak komutan bu izni vermedi. Bunun üzerine sinirlenen Gündüz görev yaptığı yerden koşarak mayınlı araziye girdi ve mayın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

ARTIK GÖNLÃœM RAHAT, VATAN SAÄž OLSUN’Â

Şehit erin babası Servet Gündüz, olayın olduğu gün birliğinden arandığını ve kendisine ’Oğlunuz şehit oldu’ dendiğini, cenazesinin Yalova Merkez Camii’nden askeri törenle kaldırıldığını belirtti. Servet Gündüz şunları söyledi:

"Bize önce bir şehidin bütün haklarından yararlanacağımız söylendi. Ancak daha sonra oğlumuzun şehit olmadığı ve intihar ettiği yönünde karar alındı. Biz de bunun üzerine AİHM’e başvuruda bulunarak Türkiye’nin 130 bin lira tazminata mahkum edilmesini istedik. AİHM, Türkiye’nin tarafımıza 24 bin euro tazminat ödemesine karar verdi. Ben para pul için değil, oğlumun şehit olduğunu ispatlamak için bu mahkemeye başvurdum. Mahkeme ayrıca 2 bin 503 euro tutan mahkeme masraflarının da Türkiye tarafından ödenmesine karar verdi. Bizim üzüntümüzü para pul karşılamaz. Türkiye’yi de bağışlasalar benim acım dinmez. Acılarımız taptaze duruyor. Oğlum hep rüyalarıma giriyordu, artık gönlüm rahat. Vatan sağ olsun."

BORÇLARINI ÖDEYECEK

Servet Gündüz, Serkan’ın tek oğlu olduğunu ve şehit düşünce ekonomik olarak zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "Oğlumun ölümünden sonra yakınlarımızdan borç aldık. Toplam 45 bin TL borcum var. Alacağımız tazminatla bu borçlarımı ödeyeceğim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!