İnsanlık Anıtı'na iki belediye talip

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık Anıtına iki belediye talip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 13:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’ucube’ dediği Kars’taki ’İnsanlık Anıtı’na İzmir'in Karşıyaka ve Nevşehir'in Hacıbektaş Belediyesi talip oldu.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak, Mustafa Kemal Mahallesi Çevre Yolu ile Bülent Ecevit Bulvarı arasındaki alana bu büyüklükte bir heykel dikmeyi düşündüklerini, Kars Belediye Başkanı’na resmi bir yazıyla heykeli istediklerini söyledi.

"Özgürlük Anıtı" için çevreyolu üzerinde hazırladıkları bir nokta olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka’da daha önce yapılmış heykeller ve anıtlar var. Burayı sanat ve kültür merkezi olarak düşünüyorduk. Kars’ta SİT bölgesine yapılmış olan bu heykeli belediye ve sanatçının izin vermesi üzerine taşınma şansı varsa belediyemiz tarafından Meclis Kararıyla buraya getirmeyi düşündük. Kararı aldık ve bildirdik. Kars Belediye Başkanı teklifimize sıcak baktı. Sanatçının kararı da çok önemli. TIR’larla buraya taşınarak, yeniden monte edilebileceğini düşündük. Böyle bir olayın için girdik. Kişilerle ve kimselerle işimiz yok. Sanat ve sanatçıya önem veriyoruz" dedi.

Sanatçı Mehmet Aksoy’un heykeli tamamlamak istediğini, teklif için teşekkür ettiğini belirten Durak, "Aksoy, heykelin taşınmasının çok zor olduğunu söyledi. Türkiye’nin en doğusundaki, batı noktasına bu heykeli getirebiliriz kardeşliği vurgulayabiliriz. Heykeli tartışmıyoruz. Ben heykeli bilmem. Herkesin görüşü, düşüncesi farklıdır. Ordaki bir eserin sahiplenmesidir. Heykelin yıkılması değil, korunmasıdır. Üç ay önce heykel sempozyumu yaptık. Yurt dışı ve içinden sanatçıları ağırladık. Yaptıkları 12 eseri Karşıyaka’da sergiliyoruz. Heykelin karşısında duranlar olacaktır, bu da doğaldır. Kars’taki heykelin buraya gelmesi belediye başkanı ve sanatçının kararıdır. Taşınacaksa hazırız. Mehmet Aksoy gibi bir sanatçının heykelini gururla sergileyebiliriz. Bir heykel arayışımız vardı. Bunla ilgili 5-6 örnek maket geldi. Kararı bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

HACIBEKTAŞ BELEDİYESİ DE İSTİYOR

Haberin Devamı

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, söz konusu heykelin kaldırılması halinde, heykeli Kars Belediye Başkanlığından istediklerini, bunu Kültür ve Turizm Bakanlığına da ilettiklerini ifade etti.

Hacıbektaş'ın ilim, bilim, kültür ve hoşgörünün başkenti olduğunu dile getiren Selmanpakoğlu, “Kars'taki 'insanlık heykelinin' kaldırılması halinde, heykelin Hacıbektaş'ta bulunan insanlık anıtını tamamlayacağı düşüncesiyle ilçemize verilmesini istiyoruz” dedi.

KARS ESKİ BELEDİYE BAŞKANI: O ALAN SİT ALANI DEĞİL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!