Şehit üsteğmen Dilsiz'in annesi: Keşke düğüne gelseydiniz

Güncelleme Tarihi:

Şehit üsteğmen Dilsizin annesi: Keşke düğüne gelseydiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 13:58

Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in Mersin'deki baba ocağında yas var.Taziyeleri kabul eden şehidin anneannesi Ayşe Fatma Oturan, bekar torununun arkasından ağlarken, taziyeye gelenlere, "Herkes düğününe gelecekti. Niye erken geldiniz" dedi.

Haberin Devamı

Acı haber şehidin baba evini yasa boğdu. Acı haberi alıp, 3 çocuğundan birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ev kadını anne Zeliha ve emekli polis baba Hasan Hüseyin Dilsiz, dün akşam Ankara’ya gitti. Şehidin yakınları ve komşuları da bu sabahtan itibaren eve akın etmeye başladı.

"DÜĞÜNE NEDEN ERKEN GELDİNİZ"

Kızı ve damadının Ankara’ya gitmesi üzerine onların evinde taziyeleri kabul eden anneanne Ayşe Fatma Oturan, şehit olan torununun İzmir’de görev yaptığını, eğitim amacıyla geçici olarak Ankara’ya görevlendirildiğini belirterek, "5 ay önce Ankara’ya gitmişti. Şubat ayında da görevini tamamlayıp tekrar İzmir’e dönecekti" dedi. Torununun bekar olduğunu dile getiren Oturan, "Muradına eremeden öldü" diyerek feryat etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Oturan, "Nasıl oldu. Erken düğün oldu. Herkes düğününe gelecekti. Neden erken geldiniz? Genç yaşta öldün yavrum" diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Amca Ali Dilsiz ise, bu sabah kardeşinin telefonla arayıp, yeğeninin şehit olduğu haberini verdiğini, üzgün olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!